Polojasno
21°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Fico opäť útočil na súkromné poisťovne, Penty sa nebojí
Zdielať na

Fico opäť útočil na súkromné poisťovne, Penty sa nebojí

Zdroj: TV JOJ

Premiér Robert Fico opäť zaútočil na súkromné zdravotné poisťovne.

Premiér Robert Fico opäť zaútočil na súkromné zdravotné poisťovne.

Počas pravidelnej Hodiny otázok v parlamente obhajoval opatrenie, ktoré presadila jeho vláda, na základe ktorého sa poisťovniam obmedzilo použitie zisku.

Súkromné poisťovne s opatrením nesúhlasia a už avizovali, že zvažujú podanie žalôb na arbitráž. Finančná skupina Penta, ktorá figuruje v poisťovni Dôvera, v polovici januára navrhla vláde mimosúdnu dohodu, v ktorej požaduje 15 miliárd ako odškodné.

Fico to už vtedy označil za výpalníctvo. "Môžu nás žalovať koľko chcú, takýchto žalôb sa v žiadnom prípade nebudeme báť," uviedol dnes v pléne predseda vlády. Pred poslancami sa pýtal, či Penta bude chcieť zobrať niekoľkomiliardové odškodné z verejného zdravotného poistenia.

Vládne opatrenie určilo, že súkromné poisťovne smú na svoju činnosť využívať len 3,5 % zo správneho fondu. Zisk z verejného zdravotného poistenia musia vrátiť do systému zdravotníctva.

Na opatrenia v zdravotníctve sa pýtal premiéra jeho poslanec zo Smeru-SD Mikuláš Krajkovič. Fica žiadal zhodnotiť mix opatrení, ktoré prijala Dzurindova vláda v zdravotníctve.

Zdielať na

Najčítanejšie správy