Zatiahnuté
12°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Leto ešte neodchádza. Víkend bude teplý ale mokrý
Zdielať na

Leto ešte neodchádza. Víkend bude teplý ale mokrý

BRATISLAVA / Počasie posledných dní nám už zrána silno pripomína, že sa blíži síce veľmi farebná, ale predsa len chladnejšia časť roka. Zrána a predpoludním sa tvoria hmly, máme nízku oblačnosť a slnku trvá dlhšie, než sa vykotúľa nad obzor.

Silné zrážky ustali, tlaková níž už nie je riadiacim útvarom nad naším počasím. Dostávame sa do oblasti vyššieho tlaku, kde je slabý vietor a slnko môže nerušene prehrievať vzduch. Piatkové teploty boli do 27°C na juhu krajiny. Počítame s tým, že sa nič podstatné v ďalších dňoch neudeje. Znamená to, že piatok bude slnečný, zrána a predpoludním s lokálnymi hmlami.

Popoludní sa ojedinele, najmä v hornatých častiach krajiny, vytvoria ojedinele prehánky. Denné maximum bude od 20 na severe po 27-28°C na juhu.

"V sobotu počítajte na severe krajiny s častejšími prehánkami, ba aj s ojedinelými búrkami, tam bude totiž zasahovať okraj studeného frontálneho rozhrania. Oblakov ale v sobotu bude celkovo málo, prevládať bude slnko na oblohe. Denná teplota dosiahne na hodnoty 18-20°C na severe, na juhu 26-27°C. Viať bude severný vietor do 20-25 km/h," hovorí meteorologička Najlepšieho počasia Miriam Jarošová. 

Nedeľa už vo vysokom tlaku, s rannými hmlami alebo nízkou oblačnosťou. Denná teplota podobná sobotnej. Začiatok budúceho týždňa, ale vlastne celý budúci týždeň bude počasie u nás ovplyvňovať okraj vysokého tlaku vzduchu, čo znamená ranné a predpoludňajšie hmly, slnečné popoludnia a teplota od 22 do 29°C.​

Súvisiace články

Najčítanejšie správy