Polojasno
22°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Nukleárna zbraň v balíčku. Polícia riešila poplach na pošte
Zdielať na

Nukleárna zbraň v balíčku. Polícia riešila poplach na pošte

VARŠAVA / Medzi poštou, ktorú každé ráno poštár roznáša sa zrazu objavil balík s nápisom zbraň hromadného ničenia. Poštár sa rozhodol nedoručiť balík na stanovenú adresu, ale zobral ho priamo na políciu.

Až osem rokov väzenia hrozí iba 24-ročnému dievčaťu, ktoré do poštovej schránky odovzdalo balík na ktorom bolo napísané, že ide o bombu. A to nie o hocijakú. Vo vnútri malého balíčka sa mala nachádzať termonukleárna hlavica. Pracovníci pošty sa tak pri preberaní balíka nestačili čudovať. "Na polícii sa objavil kuriér, ktorý policajtov informoval o tom, že má pri sebe podozrivý balík. Okamžite sme preto privolali pyrotechnikov," uviedla vyšetrovateľka Elzbieta Znachowska.

Zaistenie balíčka prostredníctvom protiteroristickej skupiny trvalo iba chvíľu. V jeho vnútri sa však nenachádzala žiadna bomba. "Samozrejme že sme hneď preskúmali obsah. Žiadna hlavica v ňom nebola. Veľmi ľahko sa nám podarilo identifikovať aj odosielateľku balíčka," informoval Sebastian Gleń, hovorca polície.

Mladé dievča sa počas výsluchu k činu priznalo, tvrdilo ale, že išlo iba o nevinný žart. V skutočnosti sa ale v balíku nachádzalo iba niekoľko kníh z antikvariátu. 24-ročná žena si žartom narobila poriadne problémy. Podozrivá Justyna K. bola obvinená zo spáchania trestného činu šírenia poplašnej správy, čo je závažný trestný čin.

Medzi poľahčujúce okolnosti patrí fakt, že už len z výzoru balíčka bolo zrejmé, že o pravú bombu nejde. O osude mladej ženy bude aj napriek tomu rozhodovať súd. "Hrozí jej až 8 rokov za mrežami. Zrejme netušila, že nevinný žart sa môže skončiť vážnymi následkami," dodala vyšetrovateľka Elzbieta Znachowska.

Na Slovensku sa nedávno objavila falošná správa o krokodílovi vo Váhu:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy