Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Príbeh o teroristoch na Vianočných trhoch. Policajný prezident reaguje
Zdielať na
Krimi

Príbeh o teroristoch na Vianočných trhoch. Policajný prezident reaguje

BRATISLAVA / V posledných dňoch sa medzi Slovákmi šíri poplašná správa, ktorá hovorí o teroristickom útoku na Vianočné trhy na Slovensku. Na situáciu zareagoval policajný prezident Tibor Gašpar.

Otázky sa šíria na základe príbehu o moslimskom mužovi, ktorý stratil peňaženku. "Príbeh má byť o tom, že osoba arabského pôvodu stratí na verejnosti prístupnom mieste, napríklad v hoteli alebo na ulici peňaženku so svojimi dokladmi," opisuje časť príbehu Tibor Gašpar.

Príbeh pokračuje tak, že nálezcu potom moslimský muž varuje osobu, aby sa v konkrétny deň a konkrétnu hodinu nepohyboval na Vianočných trhoch. "Polícia tento prípad už preverovala dva roky. Pre rokom alebo dvoma sa týkal iných európskych metropol," dodal Gašpar.

"V tejto chvíli sa príbeh dotýka viac Bratislavy. Chcem vás ale ubezpečiť, že všetky tieto informácie polícia preveruje a zatiaľ sme nepotvrdili relevantnosť tohto príbehu," uviedol Tibor Gašpar.

Zároveň vyzval všetkých ľudí, ak tento príbeh zažili, aby kontaktovali políciu. "Polícia prijala množstvo opatrení pre vašu bezpečnosť počas vianočných sviatkov aj v predvianočnom období," dodal Gašpar.

Polícia nainštalovala v Bratislave, Banskej Bystrici aj v iných mestách  betónové zábrany proti vjazdu áut na miesta, kde sa budú konať vianočné trhy.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy