Skoro jasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
Kandidát Poláček obvinenia o zneužívaní syna odmieta. Dôveru strán ale stratil
Zdielať na

Kandidát Poláček obvinenia o zneužívaní syna odmieta. Dôveru strán ale stratil

KOŠICE / Kandidát na primátora Košíc Jaroslav Poláček, o ktorom na internete prenikli informácie z trestného oznámenia manželky po údajnom sexuálnom zneužívaní vlastného dieťaťa opäť predstúpil pred novinárov. Obvinenie jednoznačne odmieta a okrem viacerých vlastných dôkazov predložil aj záznam po odpovediach na detektore lži.

Podľa polygrafu, ktorý už v minulosti absolvovali tiež Igor Matovič a Róbert Kaliňák, svojho syna nezneužil. Odpovedal na viaceré otázky, ktoré zariadenie vyhodnotilo v prospech kandidáta. Po prevalení kauzy odstúpili od podpory Poláčka strany Sme rodina Borisa Kollára a Oľano, ktorí ako dôvod uviedli zamlčanie dôležitých skutočností pri rokovaniach a následne stratil ich dôveru.

Spoločného opozičného kandidáta na primátora Košíc Jaroslava Polačka jeho manželka podozrieva zo sexuálneho zneužívania ich štvorročného syna. Na muža, s ktorým je v rozvodovom konaní, podala trestné oznámenie. Samotný kandidát za tým vidí diskreditačnú kampaň a vzdať sa nemieni. 

Jaroslav Polaček na jeseň požiadal o rozvod. Dieťa zverili do starostlivosti matke, otec ho až do ukončenia rozvodu smel mať u seba každý druhý víkend. A v apríli, teda mesiac predtým, ako ohlásil kandidatúru, naňho manželka podala trestné oznámenie. Mala podozrenie, že otec ich synčeka sexuálne zneužíval. Vyšetrovateľ dospel k názoru, že sa Polaček ničoho nedopustil, no posledné slovo má prokuratúra.

Milan Filičko, hovorca Krajskej prokuratúry v Košiciach hovorí: "Dozorujúci prokurátor teraz preskúma rozhodnutie vyšetrovateľa a vyšetrovací spis a rozhodne o ďalšom postupe."

Polaček má však vo veci jasno. Podľa neho ide o diskreditačnú kampaň oponentov. Dokázal spojiť opozičné strany a je hlavným protikandidátom Martina Petruška, ktorý prevzal post primátora po Richardovi Rašim. Petruška zas podporuje vládny Smer. Situáciu nazval najväčšou volebnou antikampaňou v histórii Slovenska.

"Zneužili moju manželku. Neexistuje žiadna pochybnosť o tom, že som niečo svojmu synovi vykonal. A ja sa nezľaknem," hovorí Jaroslav Poláček, obvinený kandidát na primátora.

Od spoločného kandidáta sa dištancovali Obyčajní ľudia aj hnutie Sme rodina Borisa Kollára. SaS stojí za Polačkom, KDH zas vyčkáva: "Aktuálne informácie sú zásadného charakteru. Ak sa skutočnosti čo i len trochu viac budú objektivizovať, tak zaujmeme rýchle a jasné politické stanovisko," píše vo vyjadrení KDH.

Pozrite si archívnu reportáž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy