Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Tragický pád vrtuľníka. Zomreli štyria ľudia
Zdielať na

Tragický pád vrtuľníka. Zomreli štyria ľudia

PLZEŇ / Až priveľmi riskantné manévrovanie s vrtuľníkom sa skončilo tragickou smrťou všetkých štyroch ľudí na palube. Pilot z neznámych dôvodov nebezpečne prelietaval nad nízkymi budovami, čím okamžite upútal pozornosť ľudí na zemi. Tí si spočiatku mysleli, že vrtuľník pilotuje filmový kaskadér a stroj má pod kontrolou.

Podľa svedkov pilot už pred pádom predvádzal nad Plzňou nebezpečné manévre. Nech to bolo akokoľvek, bilancia nehody je desivá. Na mieste umreli až štyri osoby. "Nechcel som tomu ani veriť, keď som videl, ako lietadlo padá, tak som si hovoril, že to musí byť nejaký kaskadér. Zrazu zaznel úder. Lietadlo bolo naklonené k nám a zrazu sa pretočilo úplne naopak," opísal udalosti svedok nehody. 

​​Podľa polície boli v dobe pádu vo vrtuľníku traja cudzinci - dvaja muži, jedna žena a český pilot. Ľudia, ktorí vo vrtuľníku cestovali pochádzali pravdepodobne z Thajska. 

Zasahovať na mieste museli hasiči z Plzne. Po tom, čo pracovníci z ústavu pre vyšetrovanie leteckých nehôd zdokumentovali miesto nehody, museli vrtuľník, ktorý zostal uviaznutý v plechovej streche, vyslobodiť. Počas celej doby zásahu hrozilo, že železná hala spadne na hasičov. 

Prípad následne prevzali kriminalisti, ktorí mali za úlohu zistiť, čo bolo príčinou tragédie. Pri všetkých 4 obetiach policajti nariadili súdnu pitvu. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy