Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Andrej Kiska sa stretol s bežkyňou Annamáriou. Poprial jej veľa úspechov
Zdielať na

Andrej Kiska sa stretol s bežkyňou Annamáriou. Poprial jej veľa úspechov

MOLDAVA NAD BODVOU / Istotne si pamätáte na dievča, ktoré v balerínkach predbehlo na pretekoch všetky svoje súperky a skončilo na 1. mieste. Pamätá si ju aj prezident Andrej Kiska a v utorok ju išiel navštíviť.

Balerínky už ich malá majiteľka vyhodila lebo sa rozpadli. Na ten pretek si však bude spomínať vďaka fotografii ale aj medaile, ktorú si domov odniesla. O talentovanú bežkyňu majú po úspechu záujem kluby, ktoré už vychovali nejedného športovca. V utorok ju navštívil aj sám prezident. 

"Každé dieťa musí dostať šancu. Nedávno obletela Slovensko fotografia rómskeho dievčatka - Annamárie, ktorá v balerinkách vyhrala atletickú súťaž. Dnes som mal tú česť sa s ňou osobne stretnúť. Nepochybujem, že medzi deťmi máme ešte veľa neobjavených talentov a som rád, že sú ľudia, ktorí ich medzi nimi hľadajú. Annamária sa po svojom úžasnom víťazstve stala súčasťou atletického oddielu. Verím, že sa jej bude dariť nielen v športe, ale aj v škole, a najmä v živote," napísal na svoju sociálnu sieť prezident Andrej Kiska. 

Pod Annamáriinou fotkou sa ozvalo mnoho ochotných ľudí, ktorí chcú dievčatku zaplatiť novú bežeckú obuv aj trénera, aby mohla rozvíjať svoj bežecký talent. Centrum voľného času CVrČek jej vytvorí od septembra možnosť trénovať pod dohľadom trénera a bude sa môcť zlepšovať vo výkonoch.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy