Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Po silnej rane nasledoval požiar. Strechu rodinného domu zapálil blesk
Zdielať na

Po silnej rane nasledoval požiar. Strechu rodinného domu zapálil blesk

ŠTRBA / V búrke a silnom daždi v pondelok večer zasahovali dobrovoľní aj profesionálni hasiči. V obci Štrba pomáhali rodine, ktorej začala horieť strecha rodinného domu. Podpaľačom je podľa domácich blesk.

Krátko po deviatej hodine večer začala horieť strecha rodinného domu v obci Štrba, ktorú podľa majiteľ zapálil blesk. 

Majitelia počuli silnú ranu a pár sekúnd na to už bola strecha v plameňoch. Šéf dobrovoľných obecných hasičov je ich sused, rýchlo zalarmoval kolegov. "Udrel blesk, zahučalo to. V tú ranu som obliekal hasičskú uniformu a dve minúty na to vbehla suseda, že jej horí strecha," povedal predseda dobrovoľných hasičov Michal Garaj.

Dobrovoľní hasiči prišli na miesto do pár minút a okamžite začali s hasením. "Oheň bol už veľmi vysoký, celá strecha bola v plameňoch. Rozsiali sme nejaké prúdy a začali hasiť," uviedol veliteľ dobrovoľných hasičov Ján Zluky. Velenie následne prevzali profesionáli z Popradu, z Mengusoviec z i Vysokých Tatier. 

Plamene sa im podarilo dostať pod kontrolu tak, že sa nerozšírili do ďalších častí domu. "Vďaka rýchlemu zásahu hasičov z Mengusoviec a domácemu dobrovoľnému zboru sa požiar dostal pod kontrolu," uviedol veliteľ hasičov Marián Lopuch. Uhasiť strechu bolo zložité. Mala totiž lokálne ohniská, ktoré sa nečakane rozhorievali. Pri požiari sa nikto nezranil, no škody budú vysoké. 

Pozrite si archívnu reportáž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy