Oblačno
10°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Na križovatke smrti začne výstavba kruhového objazdu. Obyvatelia z okolia Bratislavy sa sťažujú
Zdielať na

Na križovatke smrti začne výstavba kruhového objazdu. Obyvatelia z okolia Bratislavy sa sťažujú

NOVÁ DEDINKA / Tisícom ľudí, ktorí žijú v obciach Nová Dedinka, Tomášov a ďalších v okolí, skomplikuje život výstavba kruhového objazdu. Súčasná križovatka je síce riziková, no zároveň ponúka tri možnosti ako sa pomerne rýchlo dostať do hlavného mesta. Jej uzatvorenie prinesie veľmi náročnú obchádzku a kolóny. Aj preto obyvatelia Novej Dedinky apelujú na obec, aby trojmesačný plán výstavby ešte prehodnotila a skrátila.

Pre obyvateľov obce Nová Dedinka a Tomášov je toto oznámenie doslova nočnou morou. Hlavne časové obdobie, kedy bude križovatka neprejazdná. V praxi to totiž znamená obchádzku, ktorá je časovo oveľa náročnejšia než súčasná možnosť rozdelenia troch smerov, a to diaľnica D1, Stará Senecká cesta,či Bernolákovo- Ivanka pri Dunaji- Bratislava. Po uzavretí tejto križovatky sa všetky autá vyberú len jedným smerom. 

O výstavbe kruhového objazdu na križovatke, ktorú obyvatelia nazývajú križovatkou smrti, pre častú nehodovosť, sa pritom rozhodovalo roky. Obyvatelia ale nechápu, prečo má výstavba trvať až tri mesiace. Napriek už vyveseným tabuľám s upozornením na tri mesiace výstavby, k zmene termínu ešte dôjde. "V piatok ráno sme dostali správu, že sa začne až od 10. septembra a bude to trvať len do októbra, my prosíme obyvateľov o trpezlivosť," uviedla zamestnankyňa Obecného úradu Novej Dedinky Daniela Valkovičová. 

"Križovatka bude úplne uzavretá od 10. septembra ale jej výstavba nebude trvať dlhšie než 7 týždňov," poznamenala z tlačového oddelenia BSK Veronika Beňadiková. 

Vodiči v Bratislavskom kraji zažijú nadchádzajúce týždne skúšku nervov. Pozrite sa prečo: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy