Jasno
16°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Matku polročného dieťaťa, ktorá opitá spôsobila požiar v paneláku, obvinili
Zdielať na

Matku polročného dieťaťa, ktorá opitá spôsobila požiar v paneláku, obvinili

HUMENNÉ / Policajti už prišli na to, čo presne sa odohralo v byte jedného humenského paneláku. Pred pár týždňami totiž jeho obyvatelia zalarmovali všetky záchranné zložky, pretože zo susedného bytu sa valil obrovský dym. Na mol opitá žena pri varení zaspala. Jej polročné dieťa zachránili v poslednej chvíli.

"Pol roka má bábätko. Mali krstiny, tak sa stane, že si človek vypije, ale ako žena by mala vedieť, keď má malé dieťatko, že by nemala piť," vraví Janka, ktorá malé dieťa zachránila. 

Podľa zistení polície mala 35-ročná matka v krvi bezmála tri promile alkoholu. "Už sa to pokladá za intoxikáciu alkoholom, nie iba obyčajnú opilosť. Znamená, že určite vypil viac ako 5 dvanásťstupňových pív prípadne viac ako 8 poldecákov tvrdého alkoholu," vysvetľuje primár chirurgie v nemocnici v Humennom Robert Doričko. 

Chcela ohriať jedlo

Vo vnútri bola okrem 35-ročnej ženy aj jej malá dcérka. Zasiahnuť museli susedia. Podľa polície chcela žena na sporáku ohriať jedlo, no zaspala a panvica začala horieť. Dieťatko zachránila suseda Janka. "Prišiel domovník, tak ten dvere vykopol, ja dom hneď pre malú šla, vytiahla som ju von," opisuje udalosti Janka. 

"Príslušníci pomocou rebríka vošli na balkón bytu a otvorili dvere. Na podlahe bytu bola nájdená osoba, ktorá sa nemohla postaviť," informuje okresný riaditeľ hasičov Marek Pavlov. Dieťa v tom čase už ťažko dýchalo. 

Obvinenie matky 

S rodinou pracuje sociálna kuratela a po príchode jej partnera sa podľa slov susedov situácia v rodine trochu upokojila. Policajti ženu obvinili z trestného činu všeobecného ohrozenie. Stíhajú ju na slobode.

"Trestného činu všeobecného ohrozenie sa páchateľ dopustí tým, že svojím konaním vydal ľudí do nebezpečenstva smrti alebo ťažkej ujmy na zdraví alebo cudzí majetok do nebezpečenstva škody veľkého rozsahu," tvrdí advokátka Simona Čerevková. Matke tak hrozí odňatie slobody až na rok. 

Pozrite si archívnu reportáž o podobnom prípade: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy