Jasno
13°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Spor o výrobnú halu: Muž sa už rodine vyhrážal aj devínskym masakrom, kauza sa opäť vyhrocuje
Zdielať na

Spor o výrobnú halu: Muž sa už rodine vyhrážal aj devínskym masakrom, kauza sa opäť vyhrocuje

HUMENNÉ / Do firmy v Humennom chodia policajti ako na klavír. O prevádzku sa bijú exmanželia. Raz hliadku volá žena, inokedy muž a každý je presvedčený o svojej pravde. Otec sa pred rokmi dcéram vyhrážal, že tam urobí druhý devínsky masaker.

V priebehu jedného dňa policajná hliadka vo výrobnej hale zasahovala dokopy šesťkrát. Firma vyrába kovové zásobníky a kontajnery. Spor medzi exmanželmi trvá roky. Podľa polície raz hliadku volala aj žena a aj jej ex manžel. "Keď bol na liste vlastníctva aj on, chodila tu polícia a hovorili, že s tým nemôžu nič robiť, lebo je na liste vlastníctva aj ona, aj on. Teraz je na liste vlastníctva len ona. Prečo nemôžu konať?," vyjadrila sa dcéra Silvia.

Žena tvrdí, že výlučnou vlastníčkou haly je ona a napriek tomu, sa tu podľa jej slov, snaží jej bývalý manžel podnikať. "Na liste vlastníctva figurujem ako výlučný vlastník. On napriek tomu podniká vo výrobnej hale, aj keď som mu na to nedala povolenie," ozrejmila situáciu exmanželka Jana.

Exkamanže najprv s vyjadrením na kameru súhlasil, neskôr povedal, že si to nepraje. Po pár dňoch zaslal mail jeho brat s tým, že píše v jeho mene. "Posielam vám rozsudok Najvyššieho súdu SR, kde je konštatované, že hala patrí do bezpodielového spoluvlactníctva manželov - Štefana a tej pani, a ďalej stále platné uznesenie Okresného súdu Humenné, že tá pani je povinná Štefanovi vydať kľúče od haly," napísal v e-maily.

"Polícia v Humennom prípad rieši ako priestupok proti občianskemu spolunažívaniu," vyjadrila sa k problému policajná hovorkyňa Jana Ligdayová. A tiež aj ako podozrenie z prečinu marenie výkonu úradného rozhodnutia. Taktiež prijali aj oznámenie vo veci prečinu neoprávneného zásahu do práva k domu, bytu alebo k nebytovému priestoru. "Prosím teda o odvysielanie reportáže, ako niekto dokáže ľuďom znepríjemňovať život a ako niekto nerešpektuje dokonca ani rozsudok Najvyššieho súdu," dodal v stanovisku brat exmanžela.

Vyhrážanie či prenasledovanie

Snáď najvyhrotenejšia situácia v rodine bola v novembri v roku 2015. Muž sa pred súdom zodpovedal z nebezpečného vyhrážania, prenasledovania a ublíženia na zdraví.  Podľa slov dcéry sa takto vyjadroval. " Že keď chceme, tak urobí tam Devínsku Novú Ves, že už nebude riešiť veci cez políciu. Postará o to, aby vyniesli naše mŕtvoly.  Tvrdí, že chce zlikvidovať celú rodinu," povedala. Vyhrážanie potvrdila aj hovorkyňa polície.

Keď v máji 2016 súd muža uznal vinným, povedal toto: "Priznávam sa k vine ľutujem, že som sa vo väčšine prípadov neovládol. Sľubujem, že do budúcna k takým skutkom nedôjde." Muž dostal 15 mesačný trest odňatia slobody a tiež ochranné psychiatrické liečenie. Situácia v rodine sa však vyostruje znova. Polícia oznámenia preveruje a zatiaľ o nich nerozhodli.

Pozrite si reportáž o Danielovi Tupom. V jeho kauze nastal posun v prípade:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy