Jasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
Mafiánska poprava pri Galante
Zdielať na

Mafiánska poprava pri Galante

Takto likvidujú mafiáni svoju konkurenciu, alebo si vybavujú účty. Presne takým spôsobom zastrelili 55-ročného podnikateľa v Matúškove pri Galante. Patrilo mu zlatníctvo i niekoľko zmenární. <b>VIDEO: naši kolegovia boli celú noc priamo na mieste činu, výpovede svedkov</b>

Mafiánska poprava sa odohrala v Matúškove pri Galante. Jej obeťou je 55-ročný podnikateľ Ladislav Kováč, ktorý tam býval. Zastrelili ho v aute počas jazdy a smrti iba zázrakom unikla jeho manželka, ktorá sedela hneď vedľa neho. Kto a prečo vraždil policajti zatiaľ nevedia.

Vyzerá to ako vopred naplánovaná a profesionálne vykonaná mafiánska poprava. Keď sa podnikateľ vracal večer domov, na ceste jeho auto predbehol iný voz, vytlačil ho z cesty a ozvala sa streľba. Podľa polície sa strieľalo zo samopalu a vrahovia vypálili niekoľko rán. Jedna z nich L. Kováčovi doslova rozstrieľala hlavu.

Ľudia v Matúškove čosi počuli, ale v tej chvíli netušili, že je to streľba. Po celej akcii zostalo auto na kraji cesty, dokonca ani premávka sa neprerušila, pokiaľ neprišli policajti. Hoci nie všetky informácie od miestnych ľudí boli presné pokiaľ ide o totožnosť obete, dozvedeli sme sa, ako sa to odohralo i to, že zabitý podnikateľ mal zlatníctvo v Galante a viacero zmenární v Trnave. Okrem iného.

Manželka podnikateľa Ildikó Kováčová sa zachránila len akoby zázrakom. Keď zaregistrovala streľbu, iba sa intuitívne zohla a prikrčila pod predné sklo auta, aby ju strely nezasiahli. To jej zachránilo život. V aute bol aj milión korún, ten si však vrahovia ani nevšimli. Manželka zabitého podnikateľa je teraz pod policajnou ochranou.

Prvý výsledkom okamžitého policajného pátrania bolo nájdenie auto, z ktorého vrahovia strieľali. Našli ho o niekoľko desiatok kilometrov ďalej. Bolo odstavené opustené v poli a podľa očakávania vyšetrovateľov zhorelo do tla. Aj to je typický spôsob, akým sa dôkazov zbavujú vrahovia, ktorí konajú na mafiánsku objednávku.

Zdielať na

Najčítanejšie správy