Polojasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Priateľstvo medzi Jánom a zubáčom stále trvá
Zdielať na

Priateľstvo medzi Jánom a zubáčom stále trvá

STARÁ TURÁ / Mať skutočného kamaráta, je pre každého z nás na nezaplatenie. Výnimkou dokonca nie sú ani nerozlučné priateľstvá medzi človekom a zvieratami. Lenže to, s kým sa kamaráti istý muž zo Slovenska, je vari svetová rarita.

Mikláš, ktorý sa stará o hrádzu Dubník 2 pri Starej Turej sa skamarátil pred rokom so zubáčom. Od poslednej návštevy televízie JOJ na Dubníku 2 ubehol presne rok. Zubáč je stále na tom istom mieste a darí sa mu výborne.

"Zubáč je stále pod dreveným sudom a má tam svoje útočisko a stanovisko. On sa priblíži ku mne, môžem sa ho dotýkať, brucho som mu hladkal, už som okúsil aj silu jeho zubov. Ale nie je to nič bolestivé," hovorí Ján Mikláš. 

So zubáčom je v kontakte každý deň. "My sme v polovici októbra zistili, že zubáča nemáme pod mólom. On zazimoval," dodáva Mikláš. V apríli sa opäť vrátil pod mólo a čakal na Jána.

"Pre mňa je to niečo úžasné, lebo rybárstvu sa venujem od mala, celý život. Je to super," opisuje Mikláš. Za rok narástol približne o desať centimetrov. Denne zje niekoľko malých rybičiek. Rybári loviaci v okolí si na neho zvykli a dávajú pozor, aby neskončil na ich háčikoch.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy