Zatiahnuté
11°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Partnerka za ním prišla až z Lotyšska. On ju ale odháňa od jedla
Zdielať na

Partnerka za ním prišla až z Lotyšska. On ju ale odháňa od jedla

UTEKÁČ / Na Slovensku nedávno vznikla mladá losia rodinka. On je maškrtný a nechce sa podeliť s jedlom a ona kope tak, že by dokázala človeku aj zlomiť nohu.

Nielen pre ľudí, ale aj pre zvieratá platí, že je lepšie žiť vo dvojici, ako sám. Losí samec Luke sa konečne dočkal. Nevestu mu priviezli až z Lotyšska. "Luke ju prijal veľmi dobre, akurát ju poočuchával. Hneď išli po zvernici, ona objavovať a on s ňou ako doprovod," uviedol chovateľ losov, Stanislav Bystriansky.

Cesta na Slovensko trvala 20 hodín a losica a aj jej sprievod dostali poriadne zabrať. "Potrebujeme ju dostať do kondície. V tejto jeseni by ešte nemala ísť do ruje, lebo má len jeden rok presne prvého mája, preto sa aj volá Maja," informoval Stanislav Bystriansky.

Maja sa rýchlo udomácňuje a už teraz si vie presadiť svoje. "Vie kopnúť nohou a taký výrazný kopanec vám môže zlomiť nohu. Je to divé zviera, darmo," dodal chovateľ.


Aj keď Luke svoju novú partnerku prijal, ukazuje kto je pánom v dome. "Akurát bolo nemilé prekvapenie, že je veľmi zlý pri kŕmení, odháňa ju, hoci on je v riadnej kondícii a nemá dôvod má dostatok potravy, ale je veľmi zrejme mlsný," vysvetlil Stanislav Bystriansky. Avšak v každom vzťahu sú občas nezhody. Ak všetko dobre dopadne, o dva roky sa táto rodina rozrastie. "Do ruje by mala ísť ďalší rok a v tom ďalšom by mala priniesť teliatko - losíčatko," dodal Stanislav Bystriansky.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy