Oblačno
11°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Pytliaci prišli do Afriky loviť zvieratá. Zožrali ich levy
Zdielať na

Pytliaci prišli do Afriky loviť zvieratá. Zožrali ich levy

Archívna reportáž

PORT ALFRED / Príroda sa vie o seba postarať. Ukázalo sa to aj v prípade troch pytliakov, ktorí prišli do Afriky loviť nosorožce, ale namiesto toho skončili v zuboch divokých levov.

Afrika je nielen známa svojou nádhernou prírodou a množstvom voľne žijúcich zvierat, ale aj pytliakmi, ktorí na tieto tvory nelegálne útočia. Kuriózny prípad sa odohral v Juhoafrickej republike, kde zvieratá "vrátili úder".

Pracovníci rezervácie Sibuya Game Reserve Kenton objavili roztrhané ľudské telá, pri ktorých ležali zbrane a nástroje na odstránenie klov a rohov zo vzácnych nosorožcov. Nick Fox, majiteľ rezervácie uviedol, že pravdepodobne išlo o troch ľudí, ktorí prišli loviť zvieratá. 

Na mieste objavili aj zásoby jedla na viac dní, z čoho vyplýva, že pytliaci čakali na správny okamih, aby mohli zabiť nosorožca. Zamestnanci rezervácie našli mužov až po pár hodinách, lebo sami proti levom nemali šancu, uviedol portál uniland.co.uk.

Za zabitie ľudí nebudú levy nijako potrestané, keďže išlo o ich prirodzené prostredie, ale majiteľ vyjadril ľútosť nad vyhasnutím viacerých životov. 

Divoké zvery na Slovensku si môžu pozrieť návštevníci ZOO. Pozrite si reportáž o tom, ako sa v lete tieto krásne tvory chladia.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy