Oblačno
24°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Pytliaka zožrali levy. Zostala len hlava
Zdielať na

Pytliaka zožrali levy. Zostala len hlava

BRATISLAVA / Ticho pokojnej noci narušili v juhoafrickej obore Umbabat výstrely a následne takmer neľudský rev a volanie o pomoc. Svorka levov tam napadla jedného z trojice mužov, a keď s ním skončili, zostala z neho len hlava. Z tragického prípadu sa ale počas niekoľkých dní vykľul skôr príbeh drsnej spravodlivosti, keď polícia zistila, že sa jednalo o pytliaka, ktorý bol na love šeliem.

Incident sa odohral 9. februára v súkromnom safari v susedstve Krugerovho národného parku. Krik a výstrely zalarmovali zamestnanca safari, bolo už príliš neskoro. Telo muža bolo takmer celé zožraté, zostala len hlava.

Pri pozostatkoch našli stopy ďalších dvoch ľudí, ktorým sa pravdepodobne podarilo utiecť. Nálezy dvoch loveckých pušiek potom ukazovali na fakt, že išlo o pytliakov. Minulý týždeň sa toto podozrenie potvrdilo.

Zabitým mužom bol 50-ročný David Baloyi zo susedného Mozambiku. Spoločne so svojimi kumpánmi sa vydával cez hranice pytliačiť pravidelne. "Dvom mužom sa podarilo utiecť, vrátili sa do Mozambiku a o smrti informovali Baloyiovu rodinu,“ povedal agentúre AFP hovorca miestneho policajného oddelenia Moatshe Ngoepe.

Telo, respektíve hlavu, identifikovala Baloyiova švagriná. Prípad polícia doteraz neuzavrela a hľadá pytliakov, ktorí mali šťastie a podarilo sa im utiecť.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy