Polojasno
14°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Meteorológovia varujú: V noci z nedele na pondelok hrozí prízemný mráz
Zdielať na

Meteorológovia varujú: V noci z nedele na pondelok hrozí prízemný mráz

Archívna reportáž

BRATISLAVA / V noci z nedele na pondelok hrozí skoro na celom území Slovenska prízemný mráz. Slovenský hydrometeorologický ústav vydal výstrahu 1. stupňa pre celú krajinu okrem východného a juhu západného Slovenska. Meteorológovia varujú, že od polnoci do 6-tej ráno môže vo výške päť centimetrov nad povrchom teplota vzduchu klesnúť na -3 až 0 °C. Takýto prízemný mráz predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre teplomilné rastliny.

V natečenom studenom vzduchu sa teplota v nedeľu ráno na Záhorí dostala poriadne nízko. Cez deň je slnečno, ale stále fúka. Ako to bude vyzerať v prvý prázdninový týždeň?

V priebehu dnešného popoludnia bude vietor slabnúť, čo v noci a nad ránom spôsobí poriadny pokles teploty. Takmer na celom území Slovenska, okrem krajného juhozápadu, sa musíme pripraviť na prízemný mráz.

"Jeho výskyt je vysoko pravdepodobný na Záhorí, v okolí Piešťan, Prievidze, Bytče, ale aj Levíc, Krupiny, Dudiniec,Rožňavy, Revúcej . Dokonca aj v dolinách a kotlinách severného Slovenska sa vyskytne slabý mráz aj vo výške 2 metre nad zemou," hovorí meteorologička Miriam Jarošová.

​Pondelok bude slnečný, bez zrážok, a v suchom vzduchu pôjde teplota rýchlo nahor, udomácni sa v rozmedzí 18°C na severe, 26°C na juhu .

V utorok ráno počítajte ešte s možnosťou príemného mrazu, ale cez deň už bude teplota naozaj prázdninová, od 20 do 28°C.

Streda stále slnečná, ráno bude chladné najmä v dolinách a kotlinách, cez deň bude pekne slnečno. Teplota stúpne na 22 až 30°C.

Vo štvrtok a v piatok sa pri zväčšenej oblačnosti očakávajú prehánky, ale aj búrky, no teplota sa bude udržiavať na 24 až 31 °C.

Letné prázdniny síce začínajú chladným počasím, ale určite si pre nás leto schováva aj horúce dni.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy