Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Fico na východe zrušil účasť v dedine, v ktorej ho čakali nespokojní farmári
Zdielať na

Fico na východe zrušil účasť v dedine, v ktorej ho čakali nespokojní farmári

VÝCHOD SLOVENSKA / Predseda strany SMER-SD Róbert Fico sa vo štvrtok na svoje meniny vybral na pracovnú cestu na východ republiky. Tam, kde podľa jeho slov nič nie je. Všetko išlo podľa plánu, až na dedinku Nižná Rybnica, ktorú na poslednú chvíľu škrtol zo zoznamu. Nahnevaní farmári tam na neho čakali márne.

Prípravy na príchod Roberta Fica sa niesli v napätej atmosfére. Stretli sa tam dve protichodné skupiny ľudí. Robert Fico sa mal v kultúrnom dome stretnúť s približne 60 starostami a sympatizantmi vlastnej strany z okresu Sobrance. Ešte doobeda tomu prikladal mimoriadnu dôležitosť. "Sú to ľudia, ktorí sa hlásia k Smeru-SD, takže to budeme robiť skôr ako stretnutie, ktoré sa týka vnútorného života strany," povedal Fico. 

Na verejnom priestranstve na expremiéra čakali farmári. Chceli s ním hovoriť o problémoch v agrosektore. Mali pripravené aj vlastné transparenty a pomôcky na názornú ukážku. Robert Fico ale na poslednú chvíľu svoj príchod na stretnutie zrušil. Dôvod náhlej zmeny programu sa vraj nedal vopred predvídať. "Je to naša interná stranícka záležitosť, takže ostávame v Sobranciach," povedala hovorca Smeru-SD Ján Mažgút. 

Farmári sú presvedčení, že príčinou náhlej absencie lídra Smeru bola práve ich prítomnosť. Starostovia tak rokovali bez jeho účasti.

Pozrite si archívnu reportáž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy