Jasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
Saková sa stretla s rodinou zosnulého Henryho. Ponúkla im pomoc
Zdielať na

Saková sa stretla s rodinou zosnulého Henryho. Ponúkla im pomoc

Archívna reportáž

BRATISLAVA / Ministerka vnútra Denisa Saková sa v stredu stretla s rodinou zosnulého Filipínca Henryho Johna Serafica Acorda, ktorého mladík Juraj H. z Dunajskej Stredy brutálne napadol na Obchodnej ulici. Počas stretnutia s rodinou ministerka vyjadrila úprimnú sústrasť pozostalej rodine, a prisľúbila pomoc.

Počas stretnutia ministerky Sakovej s rodinou zosnulého Henryho, opätovne vyjadrila hlbokú úprimnú sústrasť a ľútosť nad celou udalosťou. Ako uviedlo Ministerstvo vnútra vo svojom vyjadrení k stretnutiu, Saková im zároveň ponúkla pomoc pri transporte tela zosnulého a jeho rodiny späť do vlasti, a tiež pomoc pri vybavení všetkých potrebných dokumentov. "Do vlasti ich prepraví lietadlo Letky MV SR. Príbuzní pozostalého ponúknutú pomoc prijali. Deň odletu zatiaľ nie je známy, nakoľko závisí od vybavenia všetkých potrebných náležitostí," uviedlo ďalej ministerstvo.  "Ďakujeme za podporu, veľmi si to vážime, tú pomoc," vyjadrila sa sestra zosnulého Henryho Mina Acorda.

K útoku došlo ešte pred týždňom v sobotu na Obchodnej ulici v Bratislave. Tridsaťšesťročný Henry, podľa medializovaných informácií, bol fyzicky napadnutý potom ako sa zastal svojich kolegýň pred obťažovaním. Po útoku zostal v bezvedomí ležať na zemi. Privolaní policajti a záchranári ho 30 minút oživovali. S vážnymi zraneniami ho potom previezli do nemocnice, kde ho uviedli do umelého spánku. Muž ale koncom tohto týždňa v nemocnici zraneniam podľahol. 

Policajti zakrátko zadržali podozrivého 28 ročného Juraja H. z okresu Dunajská Streda a umiestnili ho do policajnej cely. Vyšetrovateľ ho obvinil z ublíženia na zdraví a výtržníctva, zároveň spracoval podnet na jeho väzobné stíhanie. Službu konajúci okresný prokurátor tento návrh neakceptoval. Po smrti Filipínca si prípad zobral vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície. Právnu klasifikáciu zmenil na obvinenie zo zabitia. Podľa denníka N v nedeľu prokurátor podal návrh na jeho vzatie do väzby. 

Sudca Okresného súdu Bratislava I v pondelok rozhodol o tom, Juraj H. bude väzobne stíhaný z brutálneho útoku. Kým sa muž postavil pred sudcu bol v cele policajného zaistenia. Súd po viac ako hodinovom pojednávaní rozhodol, že podozrivý muž bude väzobne stíhaný. "A to z dôvodov takzvanej preventívnej väzby - to jest z dôvodnej obavy, že by pokračoval v trestnej činnosti,"uviedol Pavol Adamčiak hovorca Krajského súdu.   

Pozrite si video brutálneho útoku Juraja.H na Filipínca Henryho: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy