Oblačno
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Na Slovensku naberie počasie pravý letný charakter. Možnosť ochladiť sa príde v noci
Zdielať na

Na Slovensku naberie počasie pravý letný charakter. Možnosť ochladiť sa príde v noci

Archívna reportáž

BRATISLAVA / Počasie na Slovensku sprevádza teplý, a zároveň vlhký vzduch. Popoludní sa na mnohých miestach vytvára mohutná kopovitá oblačnosť. Následok? Prehánky a v niektorých častiach Slovenska aj búrky.

Začiatok týždňa bude víkendové počasie nápadne kopírovať. Počasie naberie pravý letný charakter. Pondelkové ráno začne malou oblačnosťou, ojedinele sa budú tvoriť hmly. Do rána bude teplota klesať na 17 až 10 stupňov Celzia. Chladnejšie noci môžeme očakávať od stredy do piatku, kedy teplota klesne na 12 až 6 stupňov Celzia.

V priebehu pondelka bude oblakov na oblohe pribúdať, bude sa tvoriť kopovitá oblačnosť a v nej prehánky, občasný dážď alebo búrky, ktoré môžu byť sprevádzané aj silnejšími zrážkovými úhrnmi, krúpami a silným nárazovým vetrom. Teplomer sa vyšplhá od 23 so 25 stupňov Celzia na severe územia, po 28 až 30 stupňov na juhu Slovenska. "Takýto priebeh počasia spolu s predpokladanými teplotami je pre leto na Slovensku typický, len sme pod vplyvom horúcich liet v uplynulých rokoch na takýto letný vývoj úplne zabudli. V týchto dňoch sa už začali plniť aj brhy našich vodných nádrží, voda sa ohrieva. Najteplejší je zatiaľ Teplý vrch, ktorý má 25 stupňov Celzia, Ružiná má 24 stupňov, jazerá v okolí Senca od 24 do 22 stupňov Celzia," uviedla meteorologička Najlepšieho počasie Miriam Jarošová.
Najnižšiu teplotu majú zatiaľ nádrže Dedinky a Bukovec, kde to nie je ani 20 stupňov. Ak hľadáte vyššiu teplotu vody, nájdete ju v našich početných kúpaliskách, ktoré sú napustené termálnou vodou. Dávajte si ale pozor na UV, stále je totiž veľmi vysoká hodnota UV indexu, až číslo 7. Nazabúdajte sa preto chrániť pred slnkom a spálením pokožky, aby vám na horúce dni nezostali nepríjemné spomienky. 
Pozrite si archívnu reportáž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy