Zatiahnuté
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Poltár a Lučenec dostanú po 1 milióne eur
Zdielať na

Poltár a Lučenec dostanú po 1 milióne eur

Archívna reportáž

FIĽAKOVO / Vláda dnes zasadá vo Fiľakove a zajtra pokračuje vo Veľkom Krtíši. Obyvatelia desaťtisícového mesta na juhu stredného Slovenska najčastejšie hovoria o problémoch s nedostatkom pracovných miest či o zlej infraštruktúre.

Vláda dnes rokuje na juhu slovenska, v desaťtisícovom meste Fiľakovo. Miestni obyvatelia reagujú takto:

"Ľuďom by mali dať robotu, lebo len sa tak flákame a neni čo robiť..."

"Kľud, pokoj a robotu, nič inšie netreba len robotu..."

"My sme oddelení od sveta, na okolí tu nič nenájdete..."

Vláda bude na juhu stredného slovenska dnes aj zajtra. Vo Fiľakove začali o druhej popoludní a pre okresy Poltár a Lučenec schválili po jednom milióne eur.

Do roku 2020 by v týchto okresoch malo vzniknúť takmer 2200 pracovných miest. Samotné Fiľakovo dostane 150 tisíc eur na rekonštrukciu dvoch materských škôlok a na vybudovanie multifunkčného ihriska, najväčšia suma, 320 tisíc eur, pôjde Poltáru na rekonštrukciu tribún na štadióne a na rekonštrukciu domova dôchodcov. Vláda sľubuje aj viac pracovných príležitostí pre región - do roku 2020 mali okresy Lučenec a Poltár zamestnať vyše 2000 ľudí. "Vytvorila sa asi polovica miest, nezamestnanosť klesla na polovicu," hovorí premiér Peter Pellegrini. Paradoxne v okresoch s vysokou nezamestnanosťou nemá kto pracovať a napríklad sklárske firmy zamestnávajú ľudí z Maďarska. Vraj tu nadpriemerne rastie práceneschopnosť, ktorú si ľudia kupujú, čo už preveruje polícia.

Výjazdy vlády sú dobrou novinkou minimálne pre mestá, v ktorých sa konajú zasadnutia:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy