Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Na ulici v Prešove našli granát. Nemohli ho presunúť, odpálili ho priamo na ulici
Zdielať na

Na ulici v Prešove našli granát. Nemohli ho presunúť, odpálili ho priamo na ulici

PREŠOV / Na prešovskom stavenisku, v priestoroch, kde bolo Tesco, našli napoludnie granát z 2. svetovej vojny. Na miesto bol vyslaný pyrotechnik, ktorý zistil, že ide o obranný granát F-1 sovietskej výroby.

Podľa informácií od polície mal granát zapaľovač a na mieste sa nachádzal už bez vrhovej a bez dopravnej poistky. Pyrotechnik teda usúdil, že z bezpečnostných dôvodov je nutné granát odpáliť na mieste. "Nebol prevozu schopný, tým pádom bolo nutné na mieste ho odpáliť nakoľko manipulácia s ním bola životu nebezpečná," uviedol hlavný pyrotechnik Ján Fehér.

Pred likvidáciou nájdenej munície museli evakuovať blízky bytový dom, v ktorom bolo šesť osôb a uzatvorili aj celú ulicu. Stáť ostali aj autobusy mestskej hromadnej dopravy. Pyrotechnik potom riadeným odstrelom nájdený granát zneškodnil. Po zneškodnení ulicu opäť sprejazdnili. 

Na mieste budúceho obchodného centra vykonávajú pyrotechnický prieskum. Investor neponechal nič na náhodu. Prešov bol vo vojnovej histórii masívne bombardovaný. Práve zamestnanci špecializovanej firmy objavili podozrivý predmet. 

Pozrite si archívnu reportáž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy