Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Počasie ukazuje už naplno svoju slnečnú tvár. Teploty prekročia 30°C
Zdielať na

Počasie ukazuje už naplno svoju slnečnú tvár. Teploty prekročia 30°C

Archívne video

BRATISLAVA / V nedeľu popoludní sa na Slovensku objavujú prehánky a búrky, často sprevádzané aj silnými zrážkami a krupobitím.

Počasie u nás v ďalších dňoch bude ovplyvňovať mohutná tlaková výš, ktorá bude mať svoj stred nad Škandináviou. Od juhu až juhovýchodu k nám bude prúdiť teplý a suchý vzduch , v ktorom sa v druhej polovici týždňa budú tvoriť prehánky a búrky.

Od pondelka do stredy bude prevažovať malá oblačnosť. Teplota bude vysoká, od 26 do 31, na severe okolo 24°C. V druhej polovici týždňa bude popoludní oblakov pribúdať a z nej sa objavia prehánky a búrky. "Vývoj oblačnosti spolu s prehánkami a búrkami zabrzdí vzostup teploty, maximum bude od 24 do 28-29, na severe okolo 21°C," hovorí meteorologička Najlepšieho počasia Miriam Jarošová. 

Na budúci týždeň v piatok sa už pre meteorológov začína leto. Podľa počasia tu leto už niekoľko dní máme, tak sa tešme zo slnka a teplého počasia, ale s rozumom. Intenzita "UV žiarenia je u nás vysoká a vysoká aj zostane. Jej hodnota sa bude držať na hodnotách 6 až 7, čo je vysoká až veľmi vysoká hodnota. Okrem slnečných okuliarov a kvalitnému krému s vysokým UV ochranným faktorom by sme mali zvážiť aj pobyt na slnku v poludňajších hodinách," dodáva Jarošová.  Problémy môžu mať ľudia s kardiovaskulárnym ochorením, ale aj chronicky chorí, napr. na diabetes, a naďalej budú mať problémy alergici najmä s peľom tráv vo vzduchu.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy