Zatiahnuté, dažďové prehánky
10°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Príjemné teploty na začiatku týždňa pokropí dážď
Zdielať na

Príjemné teploty na začiatku týždňa pokropí dážď

BRATISLAVA / Na Slovensku máme za sebou v celku príjemné jarné počasie. Podľa predpovede SHMÚ tak bude aj na začiatku nového pracovného týždňa. Pripraviť by sme sa ale mali na dážď.

Od severu bude do našej oblasti naďalej zasahovať tlaková výš. To znamená, že v noci z nedele na pondelok bude jasno až polojasno. Nad ránom ojedinele hmlisto alebo zamračené nízkou oblačnosťou. Ráno bude ojedinele hmlisto alebo nízka oblačnosť. Najvyššia denná teplota vystúpi na 21 až 26, na severe miestami okolo 19 stupňov Celzia. Teplota na horách vo výške 1 500 m sa vyšplhá na 11 stupňov.

V utorok vplyv tlakovej výše, zasahujúcej k nám od severovýchodu, na počasie na našom území zoslabne. Súčasne k nám po prednej strane rozsiahlej oblasti nízkeho tlaku vzduchu nad strednou a západnou Európou začne od juhu prúdiť vlhkejší vzduch. V utorok sa pripravte na veľkú oblačnosť a zrážky na viacerých miestach. Ojedinele sa môžu vyskytnúť aj intenzívne búrky. Teplota vystúpi na 21 až 26 °C, na Orave a v podtatranskej oblasti ojedinele chladnejšie.

Vo vlhkejšom vzduchu sa bude v stredu nad našou oblasťou nachádzať nevýrazné tlakové pole. Čiže bude prevažne oblačno a na viacerých miestach prehánky, miestami búrky, ktoré môžu byť ojedinele aj intenzívne. Cez deň teplota vystúpi na 21 až 26 stupňov Celzia.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy