Jasno
11°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Masakru na škole v Texase prechádzalo odmietnutie útočníka jeho spolužiačkou
Zdielať na

Masakru na škole v Texase prechádzalo odmietnutie útočníka jeho spolužiačkou

Archívna reportáž

SANTA FE / Amerického študenta a zároveň strelca, ktorý útočil na texaskej škole, nedávno verejne ponížila jedna z jeho spolužiačok, ktorá ho odmietla. Uviedla to matka spolužiačky 17-ročného mladíka, ktorý postrelil desať ľudí a ďalších desiatich poranil. Pre vyšetrovateľov by to mohlo byť jedno z vodítok ako prísť na to, prečo k tragédii došlo.

"Bol stále agresívnejší. Nakoniec sa mu postavila a verejne ho strápnila," uviedla Sadie Rodriguez, ktorej 16-ročná dcéra Shana Fisher sa stala jednou z obetí študenta. K odmietnutiu malo dôjsť zhruba týždeň pred streľbou.

​Právnik obvineného Dimitrios Pagourtzis uviedol, že o týchto okolnostiach nič nevie. Keď mal popísať psychický stav svojho klienta, označil ho za "podivne neemotívneho".

Spolužiaci, ktorí ho označili za tichého samotára s ním netrávili čas. Podľa nich sa zaoberal len videohrami a chcel sa stať príslušníkom americkej námornej pechoty. Polícia o ňom doposiaľ nemala žiadne poznatky. Z jeho účtu na sociálnej sieti podľa vyšetrovateľ nevyplýva, že by útok plánoval. 

Myslia si tiež, že životy niektorých študentov ušetril preto, aby o jeho čine mohli rozprávať. Pri masakre na škole zomrelo deväť študentov a jeden pedagóg. Štyria z ďalších desiatich zranených sú v kritickom stave. Strelcova rodina po útoku vyhlásil, že je rovnako šokovaná ako ktokoľvek iný.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy