Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Rodina žiadala pre mesačného chlapčeka bežnú pomoc lekárov. V nemocnici ale prišiel k vážnym zraneniam
Zdielať na

Rodina žiadala pre mesačného chlapčeka bežnú pomoc lekárov. V nemocnici ale prišiel k vážnym zraneniam

KRÁĽOVSKÝ CHLMEC / Prasknutá lebka a otras mozgu. Mesačný chlapček Denisko išiel do nemocnice v Kráľovskom Chlmci pre bežnú pomoc, nakoniec skončil s vážnym zranením. Našťastie sa vyliečil a nemá trvalé následky. Jeho rodina bojovala o zistenie pravdy niekoľko mesiacov, až teraz sa dozvedela čo sa vlastne stalo.

Príbuzní malého chlapca odviezli do nemocnice kvôli kašľu a bolesti hrdla. Na štvrtý deň hospitalizácie bol ale Denis urgentne prevezený do Detskej nemocnice v Košiciach. Rodina bola z jeho zdravotného stavu v šoku. "Oni ho mali stým, že má otras mozgu a prasknutú lebku. Krv mu tiekla z nošteka a mal takú hrču na hlave ako vajíčko" uviedla náhradná matka Anna Jonášová. Zákonných zástupcov chlapca o príčine a okolnostiach zranenia Nemocnica v Kráľovskom Chlmci oficiálne neinformovala. 

Obrátili sa preto so žiadosťou o prešetrenie jej postupu na kompetentných. "Úrad vykonáva dohľad u poskytovateľov zdravotnej starostlivosti. To znamená, že dohľad ešte nie je ukončený," vyjadrila sa v telefonáte Andrea Pivarčiová, hovorkyňa Úradu pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou. O stanovisko k celej záležitosti sme požiadali aj nemocnicu, tá sa ale k celému prípadu, až do jeho ukončenia, odmietla vyjadriť.

Hľadanie vinníka trvalo niekoľko mesiacov, k zraneniu chlapčeka sa nikto nepriznával. Zlom nastal v momente, keď rodina dostala peniaze poštou od neznámej osoby ako bolestné, ktoré však odmietla. "730 eur sme dostali, ale to som neprebrala," poznamenala matka. "Celá udalosť bola dôkladne vyšetrená, páchateľ tohto trestného činu bol obvinený a vec bola ukončená návrhom na konečné opatrenie," uviedla hovorkyňa Policajného zboru.

Peniaze poslala sestrička z oddelenia, kde chlapec ležal. K jeho zraneniu sa nakoniec priznala. Išlo vraj o nešťastnú náhodu a nie úmysel. "Ževraj sa pošmykla a hlavičku mu buchla o vaničku," opísala incident matka Trest je preto mierny. "Prokurátor podmienečne zastavil trestné stíhanie voči obvinenej. Stanovil jej skúšobnú dobu v trvaní 24 mesiacov,"  vyjadril sa Milan Filičko, hovorca Krajskej prokuratúry v  Košiciach. 

Pozrite si archívnu reportáž o chýbajúcich lekároch v okresoch: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy