Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Starosta obce Veľká Mača odhalil kamerové záznamy z dňa vraždy Jána Kuciaka
Zdielať na

Starosta obce Veľká Mača odhalil kamerové záznamy z dňa vraždy Jána Kuciaka

VEĽKÁ MAČA / Starosta Veľkej Mače už dostal od polície naspäť nahrávacie zariadenie, ktoré mu zobrali po vražde Jána Kuciaka a jeho snúbenice. Pre TV JOJ ukázal starosta videozáznam, ktorý vznikol v deň vraždy. Obecná kamera zachytila pravdepodobne posledný pohyb mladého páru.

Zariadenie, ktoré mali policajti viac ako dva mesiace, je opäť na svojom mieste. Je na ňom videozáznam z obecných kamier, od 11. februára, teda aj deň vraždy novinára a jeho snúbenice. Podľa starostu policajti zariadenie vrátili nepoškodené. "Polícia nám vrátila tie dve nahrávacie zariadenia 27.4. Všetko sme dostali naspäť v takom stave ako sme to odovzdali. Aj tie dáta sú tam nedotknuté," hovorí starosta obce, Štefan Lancz.

Kamera je najbližšie k domu zavraždeného páru a práve ona nasnímala ich poslednú jazdu autom. V čase 18:27 vychádza Martina Kušnírová autom na hlavnú cestu smerom na Galantu. Išla po Jána do Galanty. Potvrdila to mama nebohej. "Išla pre Janka, lebo Jankovi sa deň predtým pokazilo auto, išla pre Janka vybrať tú batériu a zobrať ju do Mače, na nabíjačku."

​Fakt, že ide o minivan Martiny Kušnírovej dokazuje aj iný záznam. V deň, kedy sa Slovensko dozvedelo o ich smrti, totiž stálo pred ich domom. V čase 19:03 sa vozidlo vracalo späť. Pravdepodobne v ňom vrátane Martiny sedel aj Ján. Mohlo by tak ísť o posledný záber pred úkladnou vraždou.

Zlatica Kušnírová: Áno, tak by to malo byť, už sa vracali aj s tou baterkou.

Ján Baček: Takže tam už sedeli obaja?

Zlatica Kušnírová: Áno.

Ján Baček: To je posledný videozáznam, na ktorom je ich oboch vidieť nažive?

Zlatica Kušnírová: Pravdepodobne áno.

Ján Baček: Vy ste tento záznam videli?

Zlatica Kušnírová: Nie.

Ako je na záznamoch vidieť, ide o deň vraždy, 21. februára. Dátum je totiž jedna z mála vecí, ktorú polícia a prokuratúra oficiálne prezradili.

Generálny prokurátor na tlačovej konferencii v stredu potvrdil, že útok bol mierený iba na novinára Jána Kuciaka: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy