Zatiahnuté
15°
Bratislava
Monika
7.5.2024
Za volantom sa u nás veselo chľastá
Zdielať na

Za volantom sa u nás veselo chľastá

Zdroj: SITA/Richard Nemec

Za pár dní chytili policajti v Nitrianskom kraji takmer 150 šoférov a cyklistov opitých.

Pitie alkoholu za volantom je, zdá sa, našim národným športom. Potvrdzujú to aj výsledky najnovšej policajnej akcie v Nitrianskom kraji. Zamerala sa na opitých šoférov áut, ale aj cyklistov. Ich počet je naozaj alarmujúci.

Hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Nitre Renáta Čuháková nám povedala, že alkohol je u nich najčastejšou príčinou havárií. „Navyše následky týchto dopravných nehôd bývajú často veľmi tragické,“ dopĺňa R. Čuháková.

Tentoraz v priebehu piatich dní nachytali policajti až 60 šoférov pod vplyvom alkoholu. A čo je ešte zaujímavejšie: dokopy až 83 cyklistov „nafúkalo“ tiež. A to je rovnaký priestupok, lebo podľa zákona si opitý človek nesmie sadnúť ani na bicykel. Práve pre tieto výsledky policajti varujú, že podobné kontroly sa budú opakovať.

Opitý za volantom dva dni po sebe

Kuriózny prípad zaznamenali policajti v Komárne. V pondelok krátko po polnoci kontrolovali v Patinciach 53-ročného vodiča Fiatu Ducato. Pri kontrole zistili, že vodič má v dychu 0,86 mg/l alkoholu (vyše jedno promile). Dôsledne preto skontrolovali jeho minulosť a zistili, že len deň predtým prichytili novozámockí dopravní policajti tohto vodiča v Štúrove za volantom pod vplyvom alkoholu. Rozhodnutím mu bolo zakázané  viesť motorové vozidlá na dva roky.  

Keďže sa na to vykašľal, teraz čelí obvineniu z prečinu marenia výkonu úradného rozhodnutia, za ktorý mu hrozí až dvojročné väzenie.

Zdielať na

Najčítanejšie správy