Jasno
Bratislava
Jozef
19.3.2024
Križovatka Triblavina v nedohľadne
Zdielať na

Križovatka Triblavina v nedohľadne

Bratislava - Križovatka Triblavina na diaľnici D1 pred vstupom do Bratislavy mala slúžiť ľuďom už rok. Obnova jej výstavby sa však opäť odkladá. Situácia je napätá už nielen na preplnených cestách, ale aj medzi ministerstvom dopravy a občianskymi aktivistami, ktorí podávajú pripomienky k výstavbe. Tým odďaľujú jej dokončenie.

Práce na križovatke Triblavina začali už pred tromi rokmi. Dokončená mala byť v roku 2017. Pre námietky aktivistov však boli práce na jej výstavbe pozastavené. „OZ Triblavina a pán Slávik všetko napádajú. Je to veľmi zlé, lebo tu meškáme tri mesiace a túto križovatku môžeme začať stavať až v auguste,“ vysvetlil minister dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR Árpád Érsek.

„Nie je to Triblavina, ktorá blokuje rozhodnutia a nie je to iba Triblavina a pán Slávik. Posledné rozhodnutie, ktoré dalo ministerstvo dopravy napadli, čo ja viem, ďalšie dva subjekty a množstvo ďalších ľudí,“ reagoval na slová ministra predseda OZ Triblavina Milan Grožaj.

Minister dopravy spolu so starostami dotknutých obcí vyzývajú rôzne občianske iniciatívy, aby rozumne využívali svoje právo vyjadrovať sa k verejným veciam ako je výstavba ciest a nezdržiavali tak ich výstavbu. Rezort dopravy počíta s dokončením križovatky v rokoch 2020 až 2021.

Nateraz je však otázne, či sa tak aj stane. Občianski aktivisti svoj boj nemienia vzdať. Stále trvajú na tom, že diaľnica potrebuje aj súbežné cesty, teda kolektory. Bratislavský samosprávny kraj s výstavbou kolektorov ráta, no momentálne nie sú prioritou.

Úsek pri Triblavine je častým miestom nehôd, ako je viedieť z nasledujúcich archívnych záberov: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy