Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Pracovný týždeň začneme s dažďom, postupne sa vyčasí
Zdielať na

Pracovný týždeň začneme s dažďom, postupne sa vyčasí

BRATISLAVA / Víkend na území Slovenska bol príjemný, slnečný a doprial nám dosýta si užiť voľné dni. Aké počasie nám otvorí pracovný týždeň?

Už v nedeľu na západe začalo oblakov pribúdať a večer sa už dajú očakávať prvé dažďové kvapky z prehánok alebo aj búrok. "Je predpoklad, že v západnej časti Slovenska bude v noci pršať, ba dokonca sa môžu objaviť aj búrky," povedala meteorologička Najlepšieho počasia Miriam Jarošová. 

Oblačnosť a zrážky sa v pondelok budú zdržiavať najmä v západnej polovici krajiny a súvisia so zvlneným frontálnym rozhraním, ktoré prichádza spolu s vypĺňajúcou sa tlakovou nížou nad Talianskom. "Teplota v pondelok bude v intervale od 20 do 24, na severe a krajnom západe bude miestami chladnejšie, okolo 18°C. Vietor od juhu až juhovýchodu do 30, v nárazoch okolo 50 km/h," dodáva meteorologička. 

Oblačnejší, vlhkejší charakter počasia sa u nás bude zdržiavať ešte aj v utorok a v stredu. Musíme počítať s prehánkami, búrkami a s teplotou od 16-17 °C na severe 21-22 °C na juhu. "Štvrtok a piatok budú síce slnečnejšie, ale budú chladné rána. Na severe, v dolinách a kotlinách sa vrátia aj slabé mrazy, ale cez deň sa vzduch prehreje na 22-23°C," uviedla Jarošová.

Viac slnka a vyššie teploty sa k nám vrátia, teda aspoň predpovedné modely to naznačujú, počas nasledujúceho víkendu. To by sa pri slnečnej oblohe mohol vzduch zohriať opäť až na hodnotu letného dňa, teda aspoň 25°C. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy