Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Za vyššie platy pre učiteľov sa postavila aj ministerka Lubyová
Zdielať na

Za vyššie platy pre učiteľov sa postavila aj ministerka Lubyová

BRATISLAVA / Odborári žiadajú, aby vláda do konca apríla schválila učiteľom a odborným zamestnancom školstva valorizáciu tarifných platov. Myšlienku podporila aj ministerka školstva Martina Lubyová.

Odborári požadujú učiteľom a odborným zamestnancom regionálneho školstva zvýšiť platy minimálne o šesť percent. Lubyová myšlienku školských odborárov podporila a pripomenula, že v programovom vyhlásení sa hovorí práve o spomínaných šiestich percentách. "Po rozhovore s novým predsedom vlády Petrom Pellegrinim môžem povedať, že premiér nebude šetriť na učiteľoch ani na školstve. Domnievame sa, že k navýšeniu platov dôjde k 1.septembru," skonštatovala Lubyová. 

Rada Odborového zväzu pracovníkov školstva a vedy na Slovensku o to požiadala vládu vo štvrtok. Vo svojej žiadosti na zvýšenie platov uviedli, aby sa tak stalo najneskôr do 1 septembra. Upozorňujú, že ak vláda túto požiadavku nesplní, budú nútení organizovať protestné akcie, ktoré by maĺi pomôcť k jej presadeniu."Nemáme záujem vyhrocovať spoločenskú situáciu, ale každoročná valorizácia platov v období ekonomického rastu je  pre zamestnancov školstva nevyhnutná," dodáva Rada Odborového zväzu pracovníkov školstva a vedy na Slovensku.

Pozrite si naše video z archívu: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy