Zatiahnuté
12°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Koľko ľudí ešte musí zomrieť, aby ste odstúpili? Opýtal sa novinár Kaliňáka
Zdielať na

Koľko ľudí ešte musí zomrieť, aby ste odstúpili? Opýtal sa novinár Kaliňáka

Archívne video

BRATISLAVA / V Sobotných dialógoch Rádia Slovensko rečnili minister vnútra Robert Kaliňák a poslanec Sme rodina Milan Krajniak. Hneď na úvod sa moderátor opýtal ministra, že koľko ľudí ešte musí zomrieť, aby cítil politickú zodpovednosť.

"Koľko ľudí ešte musí zomrieť, aby ste cítili niečo, čomu sa v civilizovaných krajinách hovorí politická zodpovednosť? " opýtal sa moderátor Sobotných dialógoch Branislav Dobšinský ministra vnútra. "Myslím si, že zjednodušujete a zľahčujete smrť tých mladých ľudí. Pre mňa je najpodstatnejšie, aby sme zistili, kto to bol a prečo. Všetky ostatné veci nás budú trápiť potom," odpovedal minister. 

"Martinina matka vám neverí, hovorí, že máte odísť. Nebolo by slušné, aby ste to urobili?" pokračoval ďalej moderátor. "Dovoľte, aby sme mali na prvom mieste to, aby sme to vyšetrili. Vy ste celý život alebo ich stratu posunuli na to, či tu bude minister. Desať minút kladiete tú istú otázku, ktorá s vraždou týchto ľudí nesúvisí, a ma to dosť mrzí," odpovedal minister vnútra.

noviny.sk

Na otázku, ako môže mať Robert Fico za asistentku Máriu Troškovú, ktorá predtým bola milenka Vadalu, odpovedal, že si nemyslí, že pani Trošková bola kedykoľvek prítomná v nejakej situácii, ktorá by súvisela s utajovanými skutočnosťami alebo s bezpečnosťou štátu.

"Priamo vás kontaktovali o vyhrážkach, viac ako 44 dní to nikto neriešil. Ani v tomto prípade necítite  nejakú zodpovednosť, sebareflexiu, že prepáčte, mrzí ma to, je mi to ľúto?" pýtal sa moderátor. "Je ľahké vždy generalizovať a hodiť zodpovednosť na kohokoľvek, ale ja som sa nikdy zodpovednosti nebránil a nič ma nehnevá viac ako táto situácia," odpovedal Kaliňák. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy