Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Mladík z kauzy zastreleného študenta pred súdom
Zdielať na

Mladík z kauzy zastreleného študenta pred súdom

Archívna reportáž

ŽIAR NAD HRONOM / Na súde dnes otvorili proces s 19-ročným Michalom. Mladík je hlavným aktérom mediálne známej kauzy, pri ktorej po policajnej naháňačke a streľbe zahynul 17-ročný stredoškolák Tomáš. Sudca dnes vypočul oboch policajtov, aj posádku auta.

Michal je vo väzbe je už 8 mesiacov, dnes dostal po prvýkrát možnosť pred sudcom prehovoriť o osudnej noci. Zostal však ticho, neprejavil žiadnu ľútosť, vyhlásil iba, že je nevinný a odmieta vypovedať. V pojednávacej miestnosti sedeli najmä jeho príbuzní. Auto, na ktorom Michal s kamarátmi unikal policajnej hliadke patrí jeho starej mame, a hoci tínedžer nikdy nemal vodičský preukaz, neraz si sadol za volant. "Je mi strašne ľúto čo sa stalo, nemalo sa to stať," hovorí jeho stará mama.

Na pojednávaní vypovedali obaja policajti, ktorí v júni 2017 auto pri Novej Bani chceli zastaviť. Čierne vozidlo, ktoré kúpil obžalovaný Michal spolu s otcom unikal hliadke asi 10 km, naháňačku ukončila havária za Novou Baňou. Tínedžer nezastavil ani keď počul, že policajti vystrelili. "Ja som nekonal ako súkromná osoba ale ako člen policajného zboru, je to jeden z prostriedkov, ktoré používame a nie som si vedomý chyby," vyhlásil Vladimír Nemčok, policajt, ako svedok.

Výsledkom naháňačky a policajnej streľby je tragická smrť 17 ročného Tomáša, ktorého zasiahla jedna z policajných striel. Z usmrtenia je už obvinený aj policajt, ktorý po aute strieľal. 19-ročný Michal je obžalovaný z útoku na verejného činiteľa aj marenia výkonu úradného rozhodnutia. V osudnú noc šoféroval aj napriek uloženému zákazu, ktorý je platný do roku 2021. Chlapcovi, bol takýto zákaz v minulosti uložený už trikrát. Tentoraz mu ale hrozí troj až osemročné väzenie. Rozsudok zaznie 4. apríla.

Tragický prípad rieši polícia už dlhé mesiace a súčasťou je aj obvinenie jedného z príslušníkov policajného zboru:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy