Polojasno
13°
Bratislava
Valér
18.4.2024
Jackpot, ktorý vyráža dych. Tento týždeň môžete vyhrať 82 miliónov
Zdielať na

Jackpot, ktorý vyráža dych. Tento týždeň môžete vyhrať 82 miliónov

BRATISLAVA / Osemdesiatdvamiliónov eur je suma, ktorú nemožno prehliadnuť. Ide o astronomický jackpot, ktorý tento týždeň narástol v nadnárodnej hre Eurojackpot. Žrebovať budú v piatok a novým milionárom môžete byť ktokoľvek.

Tento týždeň môžu v piatok tipujúci vyhrať až 82 miliónov eur. Šanca zbohatnúť o takýto balík neprichádza každý deň. V medzinárodnej lotérii Eurojackpot sa astronomická suma nazbiera približne raz do roka. "Naposledy sa o maximálny jackpot hralo minulý rok 6. januára," povedal Rastislav Čépe, hovorca TIPOSu.

Už koncom týždňa sa možno práve niektorému Slovákovi zmení život a stane sa tak najbohatším výhercom v histórii, ktorému by boli vyplatene takéto rozprávkové peniaze. "Najvyššia suma, akú spoločnosť  Tipos vyplatila jednému hráčovi, bolo 11 miliónov eur v januári 2009 v žrebovaní lotérie Loto," povedal Čépe.

Predstaviť si 82 miliónov môže byť ťažké. Ak by ste si 82 milinov eur nechali vyplatiť v 5 eurových bankovkách a tie poukladali na seba, stĺpček by dosiahol výšku 1, 64 km. Najvyššiu budovu sveta Burj Khalifa v Dubaji by ste museli postaviť dvakrát na seba, aby bola s bankovkami zarovno. "Ak by ste ich poskladali vedľa seba po dĺžke, bolo by to asi 1968 km," pridáva pre predstavu Martina Vráblik Solčányiová, hovorkyňa Národnej banky Slovenska. 

S takto vedľa seba naskladanými 5 eurovými bankovkami by ste vydláždili napríklad cestu z Bratislavy do Ankary, alebo do Petrohradu. Ak sa do jedného kufríka zmestí milión eur v stovkách, na to, aby ste si odniesli z banky svoju výhru, by ste potrebovali 82 kufríkov. To ale nie je všetko. "Ak tento týždeň nepadne 82 miliónov eur, tak na budúci týždeň narastie na 90 miliónov, co je maximálny jackpot, aký sa dá vyhrať," povedal Čépe.

Šanca, že túto sumu vyhráte je 1:92 miliónom, čo je síce málo, ale šťastie môže byť vrtkavé. "Naposledy vyhral maximálny jackpot Čech a bolo to v roku 2015," prezradil o šťastlivcovi Čépe.

Pozrite si archívnu reportáž, keď sa naposledy hralo o rekordný, 90 miliónový jackpot:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy