Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Brat zabil brata. Príbuzní najprv tvrdili, že sa do hrude bodol náhodou
Zdielať na

Brat zabil brata. Príbuzní najprv tvrdili, že sa do hrude bodol náhodou

NOVÉ ZÁMKY / V novozámockej cele policajného zaistenia čaká na rozhodnutie sudcu o vzatí do väzby 26-ročný František. Vyšetrovaním sa zistilo, že smrť jeho brata nebola náhoda, ale dôsledok ich vzájomnej hádky. V prípade dokázania viny mu hrozí až 12-ročné väzenie.

V byte na 2. poschodí prišiel v sobotu večer o život 33-ročný Pavol, susedia prakticky netušili, že sa v dome niečo deje. Byty v deväťposchodovom dome sú oddelené za dverami v úzkych chodbičkách mimo poschodia. Novozámockých policajtov zavolali do bytu k mŕtvemu Pavlovi, v tom čase boli doma aj jeho rodičia a mladší brat. "Nebudeme nič medializovať, choďte preč, máme dosť starostí," povedali štábu TV JOJ stroho.

Obhliadajúci lekár v hrudi nebohého objavil 2 centimetre hlbokú bodnú ranu, v tom čase boli okrem neho doma aj jeho rodičia a mladší brat. A tá len potvrdila podozrivé okolnosti úmrtia muža, preto bola nariadená pitva. Domáci tvrdili, že sa Pavol sám zranil nožom, ktorý policajti našli umytý na kuchynskej linke. "Po vykonanej pitve a výsluchoch rodiny, kriminalisti obvinili zo zločinu zabitia 26-ročného brata obete," povedal Renáta Čuháková, hovorkyňa KR  PZ Nitra.

František sa po 6 hodinovom výsluchu priznal, že rodinnej tragédii predchádzala hádka a brata bodol v hneve. Momentálne čaká v cele policajného zaistenia na rozhodnutie sudcu o väzobnom stíhaní. "Za zločin zabitia hrozí zákona trest odňatia slobody na 9 až 12 rokov," povedala Čuháková.

Pozrite si archívnu reportáž o inom prípade bratovraždy:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy