Polojasno
21°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Nevidiaca starenka (91) im chcela pomôcť. Podvodom ju okradli o strechu nad hlavou
Zdielať na

Nevidiaca starenka (91) im chcela pomôcť. Podvodom ju okradli o strechu nad hlavou

Archívna reportáž

OSTRAVA / Nevládna a nevidiaca starenka ponúkla pomoc kamarátovi jej syna. Uľútostilo sa jej ho potom, čo jej syn zomrel. Dušana Ž. nasťahovala do svojho domu netušiac, že ju o strechu nad hlavou napokon podvodom pripraví.

Starenka Erna G. sa nad 52-ročným Dušanom Ž. zľutovala po smrti vlastného syna, píše portál blesk.cz. Boli kamaráti a tak si myslela, že mužovi môže dôverovať a nasťahovala si ho do domu. Nakoľko je nevládna a nevidiaca, verila, že jej pomôže okolo domu a postará sa o ňu. Namiesto toho si Dušan Ž. vymyslel krutý podvod, ktorým starenku pripravil o všetko.

Starenku vzal na poštu a nechal ju podpísať nejaký dokument. V skutočnosti išlo o kúpnu zmluvu, ktorou predala vlastný dom. Dušan Ž. ho následne prepísal na svoju 25-ročnú dcéru. Ernu G. pripravil aj o pozemky v ostravskej časti Koblov.

Na fotke sú s páskami cez oči Dušan Ž a jeho dcéra:

blesk.cz

Napriek tomu, že starenke sľúbil, že jej za dom a pozemky zaplatí v prepočte necelých 60 000 eur, neurobil tak. "Poškodená navrhuje, aby obžalovaní uhradili kúpnu cenu nehnuteľností, prípadne, aby späť vydali predmet bezdôvodného obohatenia," povedal zástupca starenky, Ondrej Zaorálek, počas hlavného pojednávania. Súd pokračuje, otcovi a jeho dcére hrozí za podvod 8 rokov za mrežami.

Pozrite si archívne reportáže o ďalších prípadoch podvedených stareniek:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy