Skoro jasno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Robil si selfie s autom nad lomom, spadlo mu do vody
Zdielať na

Robil si selfie s autom nad lomom, spadlo mu do vody

Archívna reportáž

LAHOŠŤ / Zaujímavé rozuzlenie má nález utopeného auta Škody Roomster v lome Vápenka v Lahošti v okrese Teplice v Ústeckom kraji. Auto tam zišlo mladíkovi, ktorý si pri ňom robil selfie. Na políciu sa priznať neprišiel, kriminalisti ho museli vypátrať.

Na rovnakom mieste našli potápači v decembri utopené štyri kradnuté autá. Podozrivý z ich krádeže už sedí vo väzení. Škodovku našiel športový potápač bez registračných značiek. Policajti preto hľadali majiteľa podľa VIN kódu na motore. Majiteľ auta im ale povedal, že ho nedávno predal 23-ročnému mladíkovi. 

Kriminalisti mladíka vypátrali a chceli od neho vysvetlenie, ako sa auto dostalo do lomu. Mladý muž sa priznal, že do lomu išiel práve pre to, že v televízii videl reportáž o štyroch vytiahnutých autách. Miesto chcel preskúmať. "Tam sa rozhodol, že si pri lome urobí selfie so svojim autom, a tak odstránil registračné značky a zašiel autom čo najviac ku kraju. Zacúval ale tak blízko, že mu zadné kolesá zostali visieť vo vzduchu," informoval hovorca českej polície Daniel Vítek.

Nebezpečnú situáciu sa pokúsil zachrániť, žiaľ neúspešne a auto zišlo pod hladinu. Doma, kam sa mladík dostal vlakom sa dozvedel, že policajti už jeho škodovku vytiahli. Priznať sa ale nešiel. 

"Vzhľadom na to, že vozidlo nikto neukradol a nedošlo k spáchaniu žiadneho trestného činu, bude prípad odložený ad acta," konštatoval Vítek. Autá, ktoré policajti vytiahli z lomu ešte v decembri, tam podľa polície utopil 24-ročný recidivista, ktorý ich mal ukradnúť. Obvinili ho celkom z desiatich krádeží a dnes už sedí vo väzení.

Podobné prípady sa stali aj na Slovensku, pozrite si archívne reportáže:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy