Jasno
10°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Gajdoš: Budujeme moderné, funkčné a akcieschopné profesionálne ozbrojené sily
Zdielať na

Gajdoš: Budujeme moderné, funkčné a akcieschopné profesionálne ozbrojené sily

BRATISLAVA / Nové radary, stíhačky, vrtuľníky, aj transportéry. Ministerstvo obrany opäť bilancovalo a predstavovalo svoje plány. Petrovi Gajdošovi pri tom pomáhali poslanci zo strany SNS. Podľa odbornej verejnosti je ale najväčším problémom rezortu transparentnosť.

"Budujeme moderné, funkčné a akcieschopné profesionálne ozbrojené sily," prisľúbil minister obrany Peter Gajdoš na tlačovej besede, kde sa bilancovalo, hodnotilo, predstavovali plány aj vysvetľovali problémy.

Prijalo sa množstvo dokumentov, vrátane historicky najväčšieho plánu rozvoja nášho vojska s miliardovými výdavkami. "Stíhacie letectvo, projekty 4x4, 8x8 radary vrátane obrannej infraštruktúry," predstavuje svoje vízie Gajdoš. 

Kritici však ministerstvo obviňujú z netransparentnosti najmä ak hovoríme o nákupe transportérov. Vedenie sa tu odvoláva na zákon, ktorým je viazané. Do debaty o transparentnosti a utajovaní sa zapojili aj prítomní národniarski poslanci. Anton Hrnko skritizoval kolegov poslancov z brannobezpečnostného výboru, že vyzrádzajú aj to čo by nemali. "Musel som niekoľko krát ministra presviedčať, aby prišiel do výboru, pretože niektoré veci, ktoré mali zostať utajené, boli hneď po skončení výboru niektorými poslancami poskytnuté tlači." 

Poslanec dokonca otvoril tému bezpečnostných previerok. Nevylúčil, že požiada, aby ich mali členovia brannobezpečnostného výboru povinne.

Bilancovali aj na policajnom prezídiu:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy