Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Naháňačka sa skončila streľbou. Polícia zasiahla šoféra v unikajúcom aute
Zdielať na

Naháňačka sa skončila streľbou. Polícia zasiahla šoféra v unikajúcom aute

Archívna reportáž

SLOVENSKÝ GROB / S postrelenou nohou skončil šofér, ktorého policajti v nedeľu prenasledovali v Slovenskom Grobe v okrese Pezinok. Muži zákona sa snažili zastaviť unikajúce auto, ktorého vodič sa ich pokúsil zraziť.

Bolo krátko po 9-tej hodine večer, keď policajná hliadka v Slovenskom Grobe spozorovala muža, ktorý vychádza z miestej krčmy a sadá si za volant osobného auta Opel Corsa. Vyštartoval a obrovskou rýchlosťou si to z Hlavnej ulice namieril na Pezinok.

 Hliadka išla za ním a aj napriek tomu, že mu dávala všetky výzvy na zastavenie nerešpektoval ich. Náhle však vodič, 39 ročný Marcel, zmenil smer jazdy a od Chorvátskej ulice sa vracal späť na Hlavnú. Následne prudko zabrzdil, zostal stáť pred jedným z pohostinstiev a auto nasmeroval na prichádzajúcich policajtov. Keď vystúpili a išli k nemu opäť pridal plyn. 

Jeden z policajtov vystrelil varovný výstrel a keďže vodič nezastavil, vystrelili do spodnej časti vozidla. Po následnej naháňačke šofér nakoniec zastavil, no nevystúpil a tak policajti museli použiť donucovacie prostriedky a putá.

Po vytiahnutí osoby z vozidla policajti zistili, že ma postrelené ľavé stehno a poskytli mu prvú pomoc. Záchranári ho následne previezli do nemocnice v bratislavskej Petržalke. Vodičovi alkohol nezistili a zobrali mu krv na zistenie omamných látok.

Lustráciou v policajných evidenciách zistili, že vodičovi bol zadržaný vodičský preukaz, má odobraté vodičské oprávnenie na všetky skupiny. Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie vo veci trestného činu útoku na verejného činiteľa, kde je trestná sadzba tri až osem rokov. Bližšie okolnosti prípadu sú v súčasnosti predmetom vyšetrovania.

V septembri polícia použila streľbu aj pri inej naháňačke. Podozriví im unikli na aute priamo pred očami policajtov

Súvisiace články

Najčítanejšie správy