Zatiahnuté
Bratislava
Marek
25.4.2024
Počet obetí havárie autobusu pri Hriňovej sa zvýšil na päť
Zdielať na

Počet obetí havárie autobusu pri Hriňovej sa zvýšil na päť

Zdroj: SITA/Dušan Hein

Zraneniam vo zvolenskej nemocnici podľahla 68-ročná speváčka súboru.

Počet obetí tragickej nehody autobusu neďaleko Hriňovej spred dvoch týždňov sa zvýšil na päť. Zraneniam vo zvolenskej nemocnici podľahla 68-ročná speváčka súboru, ktorý sa vracal z folklórneho festivalu.

Žena pri náraze utrpela vážne zranenia vnútorných orgánov a sériovú zlomeninu rebier. "Rozvinula sa postupne porucha zrážanlivosti krvi a nasledovalo zlyhávanie viacerých orgánov," povedal zvolenský lekár Jozef Ježík.

V 14-ročnom autobuse Karosa sa 2. septembra večer viezlo 42 cestujúcich. Autobusu v prudkom klesaní medzi vrchom Poľana a Hriňovou pravdepodobne zlyhali brzdy, vozidlo prerazilo v zákrute zvodidlá a spadlo do rokliny.

Televízia pripomenula, že presné príčiny tragédie ešte nie sú známe. Polícia totiž ešte nevypočula šoféra autobusu, ktorý so zraneniami leží vo zvolenskej nemocnici. Okrem toho nie je ukončená ani technická expertíza autobusu.

Hriňovská tragédia vyvolala diskusiu o bezpečnosti neraz starých autobusov, ktoré jazdia na slovenských cestách. Ministerstvo vnútra navrhlo, aby sa skrátil interval pravidelných technických kontrol autobusov starších ako osem rokov na šesť mesiacov zo súčasných dvanásť.

Zdielať na

Najčítanejšie správy