Oblačno
16°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
V Trenčíne bol rušný kultúrny víkend
Zdielať na

V Trenčíne bol rušný kultúrny víkend

Zdroj: www.trencin.sk

V sobotu program vyvrcholil ľudovým jarmokom.

 V Trenčíne sa počas víkendu konalo viacero festivalov, centrum mesta a hlavne Mierové námestie bolo plné ľudí. Prezentácia Bratislavy a Piešťan na Mierovom námestí odštartovali festival ľudových výrobkov, zvykov a hudby.

Turisticky príťažlivé mestá podpísali zmluvu o vzájomnej spolupráci a propagácii v cestovnom ruchu. Na námestí bol aj drevorezbársky workshop. V sobotu program vyvrcholil ľudovým jarmokom, ktorý sa vyhol predaju ázijského oblečenia a bol zameraný na ľudové výrobky ako deky, keramiku alebo výrobky z dreva. Pri kostole sa varila medovina, najväčšie rady boli pri stánkoch s burčiakom.

V sobotu sa začal aj 26. ročník festivalu veľkých dychových orchestrov Pádivého Trenčín. Ten vyvrcholil v nedeľu na Mierovom námestí spoločným koncertom zúčastnených orchestrov. V neďalekom kine Hviezda sa medzitým koná 13. ročník medzinárodného divadelného festivalu jedného herca Sám na javisku. Predstavili sa na ňom divadlo P. A. T., Petra Fornayová, Jiří Pecha, Teatr Neandrtal, divadlo Pôtoň, hudobná skupina Abusus, divadlo DE FACTO MIMO a v pondelok festival v kine Hviezda uzavrie Anna Šišková.

Zdielať na

Najčítanejšie správy