Oblačno
Bratislava
Rudolf
17.4.2024
CIRKEV: Na omši sa hovorilo o potratoch aj sexuálnej výchove
Zdielať na

CIRKEV: Na omši sa hovorilo o potratoch aj sexuálnej výchove

Cirkev nie je proti sexuálnej výchove, tá má viesť k úcte a zodpovednosti a nemá byť prostriedkom kde sa robí reklama rôznym antikoncepciám, upozornil vo svojej kázni pomocný biskup Štefan Sečka.

Na dnešnej svätej omši v Šaštíne k sviatku Sedembolestnej Panny Márie vyzval pomocný biskup Štefan Sečka veriacich, aby sa zapojili do boja za ochranu života. Katolícka cirkev je odporcom potratov. Biskup pripomenul, že tento rok by mal o ústavnosti interrupčného zákona rozhodovať slovenský Ústavný súd.

Keďže Mária je oslavovaná najmä ako božia matka hovoril aj o matkách. Štát by sa im mal viac venovať, pretože sú podľa jeho slov mnohé nepripravené a nezodpovedné. Sečka spomenul aj problém sexuálnej výchovy detí v školách. "Cirkev nie je proti sexuálnej výchove, tá má viesť k úcte a zodpovednosti a nemá byť prostriedkom kde sa robí reklama rôznym antikoncepciám" upozornil vo svojej kázni. Problém vidí aj v kríze manželstva a rodiny, podľa neho za to okrem iného môžu aj média.

Omša sa konala v bazilike Sedembolestnej Panny Márie pri príležitosti osláv dňa patrónky Slovenska. Na Národnú púť do Šaštína putovalo tisíce ľudí. Prvý prišli do mesta už včera. Na omši, ktorú viedol arcibiskup Ján Sokol boli aj zástupcovia prezidentskej kancelárie, vlády a NR SR. Program bude dnes pokračovať až do 24:00, kedy je naplánovaná svätá omša a po nej tichá adorácia. Omše budú pokračovať až do pondelka, kedy sa púť končí. História mariánskych pútí do Šaštína siaha až do roku 1250.

Najčítanejšie správy