Oblačno
18°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Výstavba Auparku pokračuje napriek tomu, že ju súd zastavil
Zdielať na

Výstavba Auparku pokračuje napriek tomu, že ju súd zastavil

Výstavba obchodno-zábavného centra Aupark na Štúrovom námestí v Žiline pokračuje napriek tomu, že ju predbežným opatrením zastavil Krajský súd (KS) v Žiline.

"Uznesenie, ktorým súd nariadil predbežné opatrenie, nadobudlo právoplatnosť 27. augusta tohto roku," informovala agentúru SITA hovorkyňa KS Ivana Lukšová.

Na stavenisku však odvtedy stále vládne čulý ruch. "Spoločnosti Aupark Žilina bolo adresované predbežné opatrenie Krajského súdu v Žiline, spoločnosť Aupark Žilina ho plne akceptuje a rešpektuje ho. V súvislosti s projektom Auparku v Žiline sa však žiada dodať, že stavebníkom projektu je Aupark Holding a nie Aupark Žilina," reagoval Miro Sedlák, hovorca spoločnosti HB Reavis Groups, ktorá je developerom výstavby.

Aupark Holding preto pokračuje vo výstavbe podľa právoplatného stavebného povolenia, povedal Sedlák. Stavať by sa však nemalo až do ukončenia súdneho sporu s Mestom Žilina. Primátor Ivan Harman totiž inicioval žalobu na súd o určenie neplatnosti predaja Štúrovho námestia na výstavbu centra, ktoré predal jeho predchodca Ján Slota a aj žiadosť o vydanie predbežného opatrenia.


Spor o Aupark naberá na obrátkach, pred mesiacom museli na stavenisku dokonca zasahovať mestskí i štátni policajti. Investor posunul oplotenie areálu výstavby, podľa vedenia mesta však protiprávne, pretože mu to zakázalo predbežným opatrením. Predstavitelia mesta privolali na stavenisko mestskú políciu, investor zasa štátnu.


Okrem súdneho sporu s mestom môže výstavbu Auparku zablokovať aj susedný hotel Slovakia, pretože jeho majiteľ napadol v októbri minulého roka územné rozhodnutie pre výstavbu nákupného centra. Tá by mala trvať približne dva roky. Stavebné náklady predstavujú dve miliardy korún. Pôvodne mali Aupark otvoriť už na jeseň tohto roku.

Zdielať na

Najčítanejšie správy