Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Do piatku si môžete pozrieť výstavu Inakosti SME TU
Zdielať na

Do piatku si môžete pozrieť výstavu Inakosti SME TU

Zdroj: Inakosť

Gejovia a lesby organizujú výstavu na Námestí SNP v Bratislave.

Počas siedmych dní od 8. do 14. septembra 2007 bude v Bratislave na Námestí SNP umiestnená edukačno-umelecká putovná výstava SME TU - dni inakosti.

Výstavu organizuje Iniciatíva Inakosť ako súčasť projektu SME TU - dni inakosti realizovaného v rámci Európskeho roku rovnakých príležitostí pre všetkých 2007 - na ceste k spravodlivej spoločnosti.  

Cieľom výstavy je podľa organizátorov oboznámiť verejnosť s históriou a súčasnosťou života gejov a lesieb v Európe a na Slovensku pod heslom diskriminácia v minulosti - smerovanie k rovnoprávnosti v súčasnosti.  

Celá výstava je rozdelená na viacero panelov, ktoré sa venujú témam ako homosexualita v obraze dejín (prehistória, antika, stredovek, renesancia, osvietenstvo, 20. storočie, boj za práva homosexuálov), gejovia a lesby v legislatíve Európskej únie (prečo treba zákon o životnom partnerstve dvoch osôb rovnakého pohlavia), či krajiny, v ktorých existujú zákony upravujúce spolužitie párov rovnakého pohlavia.

Inakosť

Inakosť


Ďalšími témami sú registrované partnerstvá a manželstvá gejov a lesieb a demografický vývoj, homosexuálne páry a deti, známe osobnosti, výroky na tému homosexualita, rôznorodosť vo firmách - IBM, poučenie a dotazník pre heterosexuálov, homosexualita v prírode, predstavenie Iniciatívy Inakosť a projektu SME TU - dni inakosti, odborný seminár Inakosť a diskriminácia a petícia za prijatie zákona o životnom partnerstve dvoch osôb rovnakého  pohlavia

Verejnosť si výstavu môže pozrieť denne od 10,00 hod. do 18,00 hod.

Po Bratislave sa výstava presunie do Banskej Bystrice (15.-21.9.2007) a do Košíc (22.-28.9.2007).

Zdielať na

Najčítanejšie správy