Skoro jasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
Zlatý týždeň v Nízkych Tatrách, prišli turisti z 32 štátov
Zdielať na

Zlatý týždeň v Nízkych Tatrách, prišli turisti z 32 štátov

NÍZKE TATRY / V Nízkych Tatrách prebieha zlatý týždeň - taký aký má byť. Dokonca aj so snežením. Národností je tam od výmyslu sveta. Stretnete na svahoch Indov, Novozélanďanov až po Ukrajincov. Tí príchod ku nám majú túto sezónu oveľa jednoduchší. Už nemusia absolvovať zdĺhavú tortúru s vybavovaním víz ako v minulosti.

Zlatý týždeň je v Nízkych tatrách skutočne zlatý. Navyše obohatený o sneženie: "Prídu nám turisti z 32 štátov, od Nového Zélandu, cez Švajčiarsko až po Rusov a Ukrajincov," hovorí hotelier Mark Blishteyn.

Mnohých turistov z Ukrajiny ubíjalo to, že doposiaľ dovolenku na Slovensku museli dlho plánovať a stráviť veľa času s vybavovaním víz, čo mnohých aj odradilo. Tentoraz je to už inak: "Tento rok sme zaznamenali výbornú správu, bola zrušená vízová povinnosť pre občanov z Ukrajiny," nadšene vysvetľuje stav Blishteyn.

Avšak Rusi zatiaľ ku nám nemôžu prísť dovolenkovať bez víz: "Bude ešte lepšie, ak zrušia vízovú povinnosť občanom ruskej federácie, čo cestovnému ruchu donesie viac hrozienok. Ruská federácia má viac obyvateľstva, je tam viac peňazí, potenciál väčší z hľadiska leteckej dopravy," vysvetľuje hotelier, čo by turistike mohlo ešte viac pomôcť.

Dlhoroční hotelieri vnímajú vybavovanie víz pre ruských turistov ako zbytočnú záťaž pre Rusov: "Je to veľmi byrokratický až ponižujúci proces," vyjadril nespokojnosť Blishteyn. "Určite by na Liptov prišlo aj viac ruských turistov, keby si nemuseli zdĺhavo vybavovať víza," uviedla PR manažérka OOCR Liptov Katarína Šarafínová.

A takto to na Štefana vyzeralo vo Vysokých Tatrách.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy