Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Zo psa si niekto spravil živý terč. Našli ho v poslednej chvíli
Zdielať na

Zo psa si niekto spravil živý terč. Našli ho v poslednej chvíli

CABAJ ČÁPOR / Z dvojročného psíka si niekto urobil živý terč a strieľal na neho zo vzduchovky. Nemeckého špica, ktorý sa nedokázal ani pohnúť našli na odľahlom mieste za Cabaj-Čáporom. Pomoc k nemu prišla v poslednej chvíli.

Zraneného psíka, ktorý sa nedokázal ani pohnúť si úplnou náhodou všimol pán, ktorý bol na prechádzke a okamžite zavolal pomoc. Psík ležal uprostred poľnej cesty a nedokázal sa zodvihnúť na nohy. Asi dvojročný nemecký špic bez čipu a známky bol celý od krvi a spočiatku to vyzeralo tak, že ho zrazilo auto. Špecialista z útulku však po príchode na miesto zistil, že ide o niečo úplne iné. "Po prvotnej obhliadke psíka som zistil, že má strelné zranenia v oblasti nôh," povedal František Kubíček zástupca útulku zvierat v Nitre. 

Zviera bolo okrem toho aj podchladené a vyhladované. Ukázalo sa, že niekto na neho strieľal zo vzduchovky. "Tie projektily sú na dolných končatinách konkrétne na pravej a potom na panvovej zadnej končatiny v chrbtici, čiže tri," opísal stav psa veterinár Ivan Šidík.

Po prevoze na kliniku sa o psíka okamžite postarali. Veterinári sa napokon rozhodli projektily z tela nevybrať a zatiaľ mu podávajú lieky. "Pretože nie je to vždy nutné a pri vyberaní projektilu sa môže spôsobiť viacej ujmy než úžitku," vysvetlil Šidík.

Psík mal šťastie, že pomoc k nemu prišla včas, ešte v stredu sa nevedel ani postaviť na nohy a na druhý deň už urobil prvé kroky. Zviera zostáva na veterinárnej klinike, kde sa bude so zranení zotavovať asi dva týždne.

Pozrite si archívnu reportáž o inom krutom usmrtení psa:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy