Zatiahnuté
10°
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
FOTO: Prezident prijal plamienok Vianoc. Betlehemské svetlo dorazilo na Slovensko
Zdielať na

FOTO: Prezident prijal plamienok Vianoc. Betlehemské svetlo dorazilo na Slovensko

POPRAD / Slovenskí skauti v nedeľu odovzdali Betlehemské svetlo prezidentovi Andrejovi Kiskovi. A ten sa úprimne potešil. Verí, že po náročnom období v práci, prinesie do jeho života pokoj a pohodu. No zároveň vie, že inde by bol účinok tohto svetla potrebný oveľa viac.

Každý rok precestuje tisícky kilometrov, kým sa dostane na Slovensko. Betlehemské svetlo putuje do tridsiatich krajín sveta, dostane sa napríklad aj na mrazivú Sibír. A v nedeľu si plamienok doma v Poprade odpálil aj prezident Andrej Kiska. "Ja dúfam, že sa Slovensko už konečne stane krajinou pokoja a nie krajinou nenávisti," povedal prezident.

"Nezávisí to od postoja a od pozície, v akej človek je. Mozno tí, čo sa zdajú byť najpokojnejší majú vnútorný nepokoj," vysvetľoval zmysel svetla skaut a kňaz Andrej Legutký. Z Popradu sa svetlo dostane napríklad aj na Lomnický štít, stane sa tak deň pred Vianocami. "Je to špecifické miesto práve tým, že je vrámci Slovenska a je jedno z najvyšších v Európe," dodáva skaut Marián Suvák.

​Mnohí ľudia, vrátane prezidenta, boli presvedčení o tom, že pokoj v podobe tohto plamienka by mohli skauti každoročne prinášať aj do slovenského parlamentu alebo na rokovanie vlády.

Vianoce radosti a pokoje bude mať vďaka projektu Darované Vianoce aj rodina siedmich detí: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy