Polojasno
11°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Dom zastreleného údajného šéfa bankomatovej mafie prehľadávali kukláči
Zdielať na

Dom zastreleného údajného šéfa bankomatovej mafie prehľadávali kukláči

ZÁPADNÉ SLOVENSKO / Podľa informácií TV JOJ na západnom Slovensku prebiehala veľká policajná razia. Policajti mali robiť domové prehliadky u komplica a údajného šéfa bankomatovej mafie, ktorý zomrel po streľbe trnavských policajtov.

Po piatkových udalostiach sa to akosi dalo očakávať. Policajti na viacerých miestach, nielen Seredi a okolí, spustili domové prehliadky. Konkrétne vo Vinohradoch nad Váhom, prehľadali dom nebohého Jána G.
Televízia JOJ v piatok 15. decembra v relácii KRIMI informovala o streľbe v obci Opoj pri Trnave. Trnavskí policajti v noci zo štvrtka na piatok prichytili dvoch podozrivých mužov v dedine Opoj, ako sa snažia ukradnúť auto.
Zlodeji sa okamžite dali na útek. Po prestrelke zomrel Ján G., ktorého považujú za údajnú hlavu bankomatovej mafie. Práve s touto streľbou má súvisieť dnešná razia na viacerých miestach západného Slovenska.

Susedia mlčia

Na dvore pomerne moderného domu v odľahlej časti obce sme videli popoludní niekoľko policajtov v kuklách, ale aj operatívcov. Hľadali veci, ktoré by mohli súvisieť so včerajším nevydareným pokusom ukradnúť auto v Opoji, pri ktorom policajti zatrelili majiteľa domu. Miestni v dedine sú po včerajšku v šoku, rozprávať veľmi nechcú, ale so susedom, vraj problém nemali.

Okrem domu nebohého údajného bosa bankomatovej mafie, prehliadka v Seredi neminula ani zraneného komplica. Ten po včerajšej streľbe vyviazol so zraneniami v nemocnici. Opodstatnenosť domoviek sa opiera o včerajšie udalosti, ale hlavne o nájdené veci v rozstrieľanom aute páchateľov.

Podozriví mali na aute mali napríklad pripevnené falošné EVČ rôznych krajín v troch vrstvách na sebe. Okrem toho policajný prezident včera vyzval neznámu osobu, ktorá sa krátko po udalosti vyhrážala smrťou zasahujúcim policajtom, aby sa prihlásila na políciu. Na políciu v Galante sa už medzičasom prišiel udať 26 ročný Matúš, obvinený je z útoku na verejného činiteľa a zadržaný v cele. Domové prehliadky u viacerých členov tzv. bankomatovej mafie budú pokračovať v Seredi a okolí do neskorých večerných hodín.

Ako prebehla streľba

K incidentu došlo okolo 2:30 hodiny ráno. Vtedy operačné stredisko v Trnave dostalo oznámenie od svedka, že na miestnom parkovisku sú dvaja podozriví muži a pravdepodobne kradnú auto. Pri opise mužov polícia predpokladala, že môže ísť o "známu firmu", takže na miesto vyslali hliadku z obvodného oddelenia z Trnavy a tiež pohotovostnú motorizovanú jednotku. 

"Páchatelia priamo ohrozovali policajtov, ktorí boli ešte tesne pri vozidle. Narazili do ich služobného auta v snahe vytvoriť si únikovú cestu. Podarilo sa im to na druhýkrát," informoval o tom policajný prezident Tibor Gašpar. To ale na miesto už prichádzala druhá hliadka, ktorá ich tiež zablokovala. 

Napriek tomu muži nespomalili a trikrát s nábehom narazili do auta, v ktorom stále sedeli policajti. Po druhom náraze vystúpili z auta a pripojili sa k prvej hliadke, ktorá už na auto strieľala. Autu sa ale na tretí pokus podarilo uvoľniť si cestu, ale ihneď aj nabúrali do živého plotu rodinného domu. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy