Jasno
19°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Veľké sťahovanie. Nová nemocnica sa postupne zapĺňa
Zdielať na

Veľké sťahovanie. Nová nemocnica sa postupne zapĺňa

MICHALOVCE / Novopostavená nemocnica všeobecného typu v Michalovciach prijala prvých 30 pacientov. Tým sa začal zložitý proces sťahovania nielen chorých, ale aj personálu, liekov a techniky. Všetko sa deje za plnej prevádzky. Jednotlivé fázy tak majú presný harmonogram aj postupnosť.

Ako prví sa sťahovali pacienti interného oddelenia. Do novej nemocnice to majú najďalej. Ráno sa na svojich izbách ešte naraňajkovali a absolvovali vizitu. Potom prišla zmena režimu a všetci si museli zbaliť osobné veci a pripraviť sa na odchod. Ako prví oddelenie na sanitkách opúšťali chodiaci pacienti, po nich menej pohybliví a na záver imobilní. 

Kvôli zvládnutiu celého procesu boli v práci až dve zmeny zdravotníkov. Jedna zmena totiž pacientov sprevádzala pri presune a ďalšia ich prijímala na hospitalizáciu v novej nemocnici. Pacientov budú do novej nemocnice privážať postupne z jednotlivých oddelení. Kompletné presťahovanie je naplánované v lehote do jedného týždňa. "Celkovo ideme premiestňovať takmer 300 pacientov. Keď pôjde všetko ideálne, tak nám to bude trvať sedem dní," povedal riaditeľ nemocnice Vladimír Dvorový. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy