Jasno
11°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Rapid Life má miliónové dlhy a skoro žiadny majetok. Na súd podali návrh
Zdielať na

Rapid Life má miliónové dlhy a skoro žiadny majetok. Na súd podali návrh

BRATISLAVA / Poisťovňa Rapid life nemá takmer žiaden majetok, má však dlhy za viac ako 26 miliónov eur. Tvrdí to nútená správkyňa, ktorá skončila svoje pôsobenie v tejto košickej poisťovni. Práve v pondelok totiž podala na súd návrh na vyhlásenie konkurzu, v ktorom si budú môcť poškodení klienti uplatniť pohľadávky.

Už je to 5 mesiacov, čo poisťovňu Rapid life obsadili policajti na čele s nútenou správkyňou. Odvtedy sa na svetlo sveta dostalo množstvo zarážajúcich informácií. "Nevidím svetlo pre tých ľudí, žeby ich nároky mali byť do budúcna uspokojené. Je mi veľmi ľúto, že 15 tisíc ľudí je poškodených a majetok spoločnosti skoro žiaden," povedala nútená správkyňa Irena Sopková.

Tisíce klientov dúfa, že dostanú aspoň zlomok svojich peňazí. Mnohí z klientov videli v Rapid life svoju životnú istotu. "Dnešného dňa o 14:00 hodine bol podaný návrh na Okresný súd Košice I." povedala Sopková.  "Nútená správkyňa preukázala dôvod na podanie návrhu na vyhlásenie konkurzu," povedala hovorkyňa NDS Martina Solčányiová.

Klienti Rapid life by teraz mali sledovať rozhodovanie práve košického súdu, aby si vedeli správne uplatniť svoje pohľadávky. Tie by sa mali v budúcnosti vyplácať z majetku poisťovne, ktorý však v súčastnosti nie je takmer žiadny. "Dochádzalo k tomu, že boli účelovo znižované majetkové hodnoty, ktoré mali slúžiť ako podklad k tomu, aby boli klienti uspokojení," povedal riaditeľ NAKA Peter Hraško.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy